Gondtalan lesz a válogatott szünet?

Barcelona - Sevilla | A 11. bajnokin a 10. gyõzelemért

A Barcelona a Sevilla ellen zárja az októberi idõszakát, melyet egy újabb válogatott szünet követ – ebben az évben az utolsó. A BL-ben ugyan kicsit megtört a lendület az Olympiakosz ellen, de a Ligában az elmúlt fordulóban tovább nõtt a katalán csapat elõnye a Madriddal és az Atléticóval szemben. A Liga vége nagyon messze van, így számolgatni még nem érdemes semmilyen szinten, de az biztos, hogy a Sevillát otthon le kell gyõzni.

Alap esetben persze egy Sevilla elleni meccs mindenhol rangadó, még ha otthon mindenképpen könnyebbnek is ígérkezik, mint a Sánchez Pizjuánban. A Sevilla idén sem teljesít gyengén, 19 ponttal az 5. helyen áll, legutóbb otthon legyõzte az idén remek Leganést, de két héttel ezelõtt beleszaladt egy csúnya 4-0-ás verésbe a Mestallában a Valencia ellen. A keret azonban továbbra is kiváló, olyan játékosok várhatóan most is pályán lesznek, mint Banega, N’Zonzi, Nolito vagy Jesús Navas.

Ami a Barcelona mellett szól, hogy a Sevilla idén is inkább otthon erõs, eddig mindhárom vereségét idegenben könyvelte el, míg otthon csak egy döntetlenjük van négy gyõzelem mellett.

Ernesto Valverde a héten elveszítette sérülés miatt André Gomest és Sergi Robertót, illetve továbbra is kérdéses a játéka Andrés Iniestának. A játékmesterrel kapcsolatban érdekesség, hogy Julen Lopetegui spanyol szövetségi kapitány elmondta a saját pénteki sajtótájékoztatóján, hogy Iniesta az információi szerint játékra kész állapotban lesz a hétvégére, ezért õ is behívta a válogatott keretbe.

Ezt ugyan nem kommentálta különösebben Valverde, de arra mindenképpen lehet számítani, hogy Iniesta ha nem is sok idõre, de pályára léphet a Sevilla ellen.

A védelembe visszatér a BL-meccshez képest Piqué, jobbhátvédként kezdhet Semedo, a középpályán és a támadósorban Rakitic, Busquets, Messi és Suárez helye biztos. A maradék két posztra pályázhat Deulofeu, Denis Suárez vagy Paulinho, illetve jóval kisebb eséllyel Aleix Vidal vagy Alcácer.

A meccs után újabb két hetes válogatott szünet következik, amely után egészen december 23-ig folyamatosan lesznek mérkõzések.

FC Barcelona – Sevilla FC:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti:
González González
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Paulinho – Messi, Luis Suárez, Deulofeu.

Sevilla: Rico, Corchia, Kjaer, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Pizarro, Navas, Banega, Nolito – Muriel

A Barcelona kerete a Sevilla ellen: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Iniesta, Suárez, Messi, Mascherano, Paulinho, Deulofeu, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Umtiti és Vermaelen.