Valverde: „Abszurd már most örülni”

"A Liga még csak most kezdõdött" | Magukra kell figyelniük

Nem tulajdonít túl nagy jelentõséget a Liga állásának Ernesto Valverde, aki szerint csak a következõ meccs és fõként a játék számít. A Sevilla ellen is nagyon nehéz csatára számít.

Nyerni a szünet elõtt

„Mindig fontos, hogy a válogatott szünetekre jó élményekkel menjünk el. 15 nap áll elõtted, amikor kicsit pihenhetsz, és ez telhet jobban vagy rosszabbul. Az igaz, hogy ezzel a széttagoltsággal kisebb célok is állnak elõttünk mindig egyes idõszakokra. Ez után a szünet után pedig már jön is a karácsony. A Sevilla egy nagyon komoly ellenfél. Újból átélhették a korábbi élményeiket és hangulatukat a rosszabb eredmények után. Az ilyen csapatok ellen sem ér többet egy gyõzelem, de talán az értéke számunkra más.”

Iniesta

„Tegnap nem fejezte be az edzést, még nem kapta meg az orvosok engedélyét (ezt pénteken este megkapta – a szerk.). Várnunk kell, hogy bekerül-e a keretbe. Ettõl is függ, hogy játszik-e szombaton.”

Függenek Iniestától?

„Ahogyan Messitõl is, hiszen egy kivételes játékos. Normális dolog, hogy észre lehet venni a hiányát. Andrés jelenléte vagy távolléte mindig észrevehetõ. Van még sok kiváló játékosunk, akik jól tudnak teljesíteni, de az ilyen játékosok hiányát észre lehet venni.”

A Madrid távolabb van

„Ez a Liga még csak most kezdõdött. Abszurd már most örömujjongásban kitörni, ez a szituáció egy hét alatt megváltozhat. Saját magunkra kell figyelnünk, és a játékra koncentrálni. Most is versenyképesek kell legyünk, és le kell gyõznünk a Sevillát.”

Meccs elõtti napokon délután edzenek

„Már jó ideje így csinálom. Ez nem egy lezárt kérdés, bármikor változhat. Mivel nagyon sok meccsünk van, szeretném, ha a játékosoknak lenne 24 órányi idejük a meccsek után feltöltõdni, és hogy az edzésük után már ne legyen olyan távol a következõ meccs.”

Kevés gólt kapnak

„Attól függõen kapunk több vagy kevesebb gólt, hogy mennyi helyzetet dolgoznak ki ellenünk. Meg kell nézni, hogy milyen típusú helyzetek ezek. Távoli lövések-e, vagy egy az egy elleni szituációk, mint Adurizé például. Én azt gondolom, hogy nem alakítanak ki olyan sok helyzetet ellenünk. Az a célunk, hogy elõl legyünk minél hatékonyabbak.”

Messi 600

„Ez egy döbbenetes szám. 600 mérkõzés egy klubban, annyi góllal és gólpasszal, amennyi neki van. Elfogytak a jelzõk rá. Csak Xavi és Iniesta múlják felül.”

Ter Stegen

„Minden dicséretet megérdemel azért a szintért, amit folyamatosan hoz. Magabiztos a kapuban és a játék elindításában is. Nagyon elégedettek vagyunk vele.”

Arda

„Remélem, hogy motivált, hogy változtasson a helyzetén. Az igaz, hogy sérült. Várnunk kell, hogy rendbe jöjjön, és egy alternatívát jelentsen a többiekkel szemben. A Tehetsége és tapasztalata is van.”

Dembélé

„Attól még, hogy fölvette a cipõit, még nem fog meggyógyulni karácsony elõtt. Ezt követõen várjuk õt. Homokban végzett edzéseket, beszéltem vele, a terveknek megfelelõen gyógyul.”