Messi 600

Ünnepi meccs gyõzelemmel | A gólok most elmaradtak | Beéri Xavit?

Lionel Messi szombaton játszotta a 600. mérkõzését a Barcelonában, ami egy kivételes szám, és ezzel a számmal õ a klub történetének harmadik legtöbb meccsel bíró játékosa.

Az más dolog, hogy egy ilyen szám mellett már tulajdonképpen mindenki elmegy szó nélkül, mert Messivel kapcsolatban mindig lehetne találni valamilyen rekordot, amit ki lehet emelni. Most is már alig volt szó arról, hogy 600 meccsnél tart, pedig ez valóban kivételes szám, és ez azt is üzeni, hogy még van esélye arra, hogy felülmúlja Xavi Hernández csúcsát,

Xavi 764 mérkõzéssel a háta mögött hagyta el a Barcelonát 2015-ben, Messi most 600-nál tart. Ez alapján nem tûnik irreálisnak, hogy Messi megdöntheti ezt a csúcsot is, hiszen a most 30 éves Messi egy szezonban 50 mérkõzést játszik hozzávetõlegesen.

De néhány feltétel azért adott. Egyrészt, hogy hosszabbítsa meg a szerzõdését a klubbal, ami még mindig nem történt meg. Másrészt ha marad a Barcelonában, akkor maradjon még a jelenlegi idényen kívül további 3 szezont. Harmadrészt pedig, hogy kerüljék el a sérülések.

És hogy hogyan élte meg Messi ezt az ünnepi meccset, amin a szokásaival ellentétben gólt és gólpasszt nem jegyzett, azt a Barca TV örökítette meg az alábbi videóklipben: