Messi: „Ha vb-t nyerünk, gyalog megyek San Nicolásig”

Nem szól bele az edzõ dolgába | A Newell's-ben még szívesen játszana

Lionel Messi nagyon ritkán vállal nyilatkozatokat, interjúkat, de ezúttal a ‘TyC Sports’-al kivételt tett. Miután most a válogatottjánál van, Messi elsõsorban a válogatottbeli élményeirõl beszélt, de azt a klubpályafutásával kapcsolatban elmondta, hogy nagyon szívesen játszana még a Newell’s Old Boysban.


Argentína útja a világbajnokságra

„Nem eshettünk ki, el kellett jutnunk a vb-re. Azt gondoltam, hogy már korábban ki fogunk jutni. Mindig úgy tértem vissza Barcelonába, hogy számot vetettem, minek kellene történnie, hogy kijussunk a vb-re.”

Kit szeretne elkerülni a világbajnokságon?

„Szeretném elkerülni Spanyolországot a csoportban, mert nehéz ellenfél lenne. A vb-re esélyes csapatok Spanyolország, Brazília, Németország és Franciaország.”

Ha megnyernék a vb-t…

„Ha megnyerjük a világbajnokságot, megígérem, hogy elgyalogolok San Nicolásig. A vb-gyõzelem az, amit mindannyian szeretnénk.” (San Nicolas 70 km-re van Messi szülõvárosától, Rosariótól – a szerk.)

Szövetségi kapitány

„Sampaoli egy nagyon intelligens ember, és számára egyértelmû, hogy mit szeretne látni a csapataitól.”

Vádak ellene

„Tiszteletlenség azt állítani, hogy az én barátaim játszanak a válogatottban. Hazugság, hogy én irányítom a válogatottat. Soha nem kértem egy játékost sem a válogatottba, és nem is fogok ilyet tenni.”

Elveszített döntõk

„Úgy gondolom, hogy a három elveszített döntõnk közül kettõt megérdemeltünk volna, hogy nyerjünk meg.”

Honnan vonul vissza?

„Nagyon szeretnék még a Newell’s-ben játszani, ez egy olyan álmom, ami egyelõre függõben van, de valójában nehezen tudnám most megmondani, hogy mi hogyan fog alakulni.”