Suárez: két hét rehabilitáció

Homokban edz a térdével | Bíznak benne, hogy rendbe jön | 3 gólja van

Kihasználva azt a szituációt, hogy az uruguayi válogatott már kijutott a világbajnokságra, és Suárez felmentést kapott erre a válogatott fordulóra a nemzeti csapatától, a középcsatár speciális, homokon végzendõ tréningeken vesz részt, hogy a térdsérülését kezelje.

Suárez eleve nem kezdte jól a szezont, régen lõtt ilyen kevés gólt, 14 meccsen mindössze 3 találatnál jár. Ehhez azonban köze lehet a szerencséjén és a formáján kívül annak is, hogy a térde nincs tökéletes állapotban. A támadó augusztus végén rekord gyorsasággal rendbe jött egy térdsérülésbõl, de szeptember elején valószínûleg túl korán lépett pályára a válogatottjában, azóta nem tökéletes a térde, melyben kialakult egy ciszta.

Korábban mi is arról számoltunk be, hogy operálni kell Suárez térdét, végül az orvosok úgy döntöttek, hogy beavatkozás nélkül próbálják meg kezelni a sérülést. Ezért Suárez a napokban homokon végez térd erõsítõ foglalkozásokat külön edzõvel, hiszen a csapat nagy része most egyébként is a válogatottjával készül.

Sokat számítana a Barcelonának, ha Suárez rendbe jönne, és megtalálná korábbi góllövõ formáját, amire nagy szüksége lenne a csapatnak már a novemberi – december rangadók során. Arról, hogy miként változott Suárez és Messi pozíciója a pályán Valverde játékrendszerében, itt írtunk elemzést.