Umtiti: Vihetnék is, többet is kereshetne…

...de nem akar | A Barçára fókuszál és a sikerekért dolgozik

Samuel Umtitiért tavaly nyáron 25 millió eurót fizetett a Barcelona a Lyonnak, ez mai szemmel aprópénznek tûnik. A védõ még csak most kedden lesz 24 éves, tökéletesen beilleszkedett a csapatba tavaly, idén pedig már egyértelmû húzóember, a csapat egyik legjobbja. Ahogyan sok játékosnak, neki sem követte le a szerzõdése a piac változásait, lennének is kérõi, sokkal többet is kereshetne, de a Barcelona szerencséjére õt most még nem ez érdekli.

Umtiti 2021-ig írt alá a Barcelonával idõ még van a szerzõdésébõl, azonban arra nem sokan számítottak, hogy alig több mint egy év után olyan súlya lesz a csapatban, mint most van, és fõként arra nem, hogy most már senki nem szívesen képzelné el a katalán csapat hátsó alakzatát nélküle a következõ évtizedben.

Umtiti kivásárlási ára most 60 millió euró, amit örömmel kifizetne a Manchester United, azonban Umtiti nem akar távozni Barcelonából. Pedig ha pénzt akarna keresni, meg lenne az oka így tenni, tekintve, hogy a jelenlegi fizetése a kiszivárgott hírek szerint kevesebb mint a fele Arda Turan fizetésének, aki már jó ideje nem játszik a Barcelonában, és olyan nagyon nem is töri magát, hogy megváltoztassa a helyzetét.

Ezzel szemben Umtitit egyelõre nem érdekli sem más klub, de még az sem, hogy a Barcelona vezetése vele kapcsolatban is el van késve, és még nem kínáltak neki olyan szerzõdést, ami számára kezdõ játékoshoz méltó fizetést garantálna, a klubnak pedig biztonságot egy magasabb kivásárlási árral. Azt is tudja, hogy várhatóan jövõ nyárig nem lesznek komoly beszélgetések az új szerzõdésérõl.

Umtitit jelen pillanatban egyetlen dolog érdekli, hogy fejlõdjön, játsszon jól, a csapat nyerjen és érjenek el sikereket. Nagyobbakat, mint a tavalyi Király Kupa siker. Utána pedig jöhet a világbajokság. Ez lenne talán a normális hozzáállás, a gyakorlat mégsem ezt mutatja a legtöbb esetben.