Denist tárt karokkal várják Nápolyban

Hiába a fellángolásai, Valverde alatt sem kap folytonos játéklehetõséget

Denis Suárez iránt élénken érdeklõdik az olasz Napoli gárdája, legalábbis errõl számol be a hasábjain a tekintélyes ‘Corriere dell Sport‘ talján sportnapilap. A spanyol középpályás a nyáron ugyan a maradás mellett döntött, ám adott esetben már a télen is távozhat a kevés játéklehetõség miatt. árvíztűrőtükörfúrógép.

A 23 esztendõs játékos egyelõre 11 bajnoki mérkõzésbõl csak 5 alkalommal kapott lehetõséget, a Bajnokok Ligájában pedig csupán az Olympiakosz elleni, görögországi összecsapáson lépett pályára. A fenti összecsapásokon egyébként Denis két-két gólt valamint asszisztott jegyzett.

Könnyen belátható tehát, hogy Valverde nem igazán bízik a játékosban, ráadásul mindezt úgy, hogy Dembélé sérült, a középpálya összetételét pedig rendre változtatja a spanyol tréner, vagyis nincs még kész a csapata, és vannak még bõven kiadó helyek. A nyáron ugyan maradt Denis, mert a Barcelonában akar sikereket elérni, ám egy vonzó ajánlat arra legalábbis mindenképpen rábírhatja a labdarúgót, hogy még egyszer átgondolja a jövõjét.  

A ‚Corriere dello Sport‘ szerint ugyanis a Napoli tárt karokkal fogadná a középpályán illetve a támadósorban is bevethetõ labdarúgót. Az értesülésnek hitelességet kölcsönöz a tény, hogy a ‘Corriere dello Sport‘ a mai, hétfõi számában szentel neki helyet, holott az újságnak bõven van témája, hiszen az olasz nemzeti csapat este az oroszországi világbajnokságra való kijutásért játszik a svédek ellen.

Továbbá Olaszország déli felén nem titkolják, hogy Denis Suárezt szívesen látnák a soraikban. A Napoli elnöke, Aurelio de Laurentis korábban már kifejtette újságírói kérdésre válaszolva, hogy „nem tudom tagadni: nagyon is tetszik a játéka”. Az értesülésnek további hitelt adhat, hogy a Napoli kerete idén az alapcsapatán túl vékonynak bizonyulhat, így Maurizio Sarri vezetõedzõ a télen megerõsítené a kispadot.

Ami a Barcelona állásponját illeti, a fentiek értelmében Valverdét nem gyõzte meg eddig a játékos, így azt nem lehet kijelenteni, hogy ragaszkodna a tréner Suárezhez. Ráadásul a középpályán túlkínálat van, és egyelõre csak annyi biztos, hogy Arda Turannal nem számol a vezetõedzõ. Ugyanakkor Rafinha és André Gomes megítélése is kérdõjeles, és nem tudni, hogyan tervez velük a klub.

Denis Suárez egészen biztosan az egyik jelölt a jelenleg az olasz pontvadászatot vezetõ gárda keretének a mélyítésére, és amennyiben nem jön a várva várt áttörés, Denis könnyedén elgondolkodhat az igencsak vonzó nápolyi ajánlaton.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: email