2017.11.19 | Erzsébet napja van
Főoldal > Labdarúgás
KIVÁLÓ VÉDEKEZÉS ÉS EGYSÉG, MÁGIA NÉLKÜL | A FEJLŐDÉS ESÉLYE ADOTT
Valverde Barçája: visszafogott játék és stabilitás?
Záborszky Iván | 2017. 11. 12., 16:30
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Sergio Busquets a napokban elismerte: az idei Barcelona nem játszik igazán jól, de stabil, egységes, és végső soron ez utóbbi számít a leginkább. Azt is mondta, hogy sok minden változott: új az edző, a játékrendszer, a csapatjáték. Ennek minden pozitív és negatív tulajdonságával.


Busquets szavai alapján a keret teljes mértékben tisztában van a ténnyel, hogy az idei Barcelona inkább hatékony, semmint látványos. Van egység, de nincs nagy mágia. Ebben jelentős szerepe van annak, hogy Valverde edző nagy hangsúlyt fektetett a csapat védekezésére. Stabil minden csapatrész, és különösen hatékonyan működik a labdavesztést követő letámadás. Ha pedig el is jut az ellenfél a Barcelona tizenhatosáig, ott van egy szintén stabil védelem, egy kivételes Umtitivel és ter Stegennel.

A támadójáték azonban hullámzó, és egy meccsen végig igazán még nem játszottak lenyűgözően. Lionel Messi húzza a támadójáték szekerét, a középpálya előkészítő szerepe közelít a régihez. Voltak persze jó percek, félidők, amikor az egész csapat támadójátéka hozta a legmagasabb szintet: a Sevilla ellen az első félidőben, időszakonként a Juventus vagy az Atlético Madrid ellen is jól ment. De Valverde eddig inkább arra alapoz, hogy a csapat ne kapjon gólt, azaz az ellenfél eleve ne nagyon jusson el a kapuig. A kritikák pedig nem izgatják túlságosan, ahogy mondta is, "nem fog elnézést kérni azért, hogy nyernek".

De lesz ennél jobb támadójáték?

Eddig nagyon sok múlt Messi pontosságán, de az tény, hogy Neymar már nincs, Suárez egyelőre nem találja az idei góllövőcipőjét, Dembélé pedig sérült. Ilyen alapon pedig bőven benne van a csapatban, hogy lesz még ennél jobb is a támadójáték.

Úgyhogy ennek a szituációnak a pozitív olvasata az, hogy a Barcelona támadójátékában van még több is, mert a kulcsemberek közül egyelőre kevesen mutatták meg elől a legjobb formájukat. Ha pedig megmutatják, akkor abból nem csak több gól, de több "látvány" is lehet.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
November 22. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu