Vives sem oszlatta el a kételyeket

A klub szóvívője sem akart beszélni Messi szerződéséről | Rejtélyes csend

Leo Messi szerződéshosszabbítási ügye egészen szürreális volt már eddig is, és nem lett tisztább a helyzet Josep Vives, a klub szóvivőjének a csütörtöki sajtótájékoztatója után sem.

Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy a klub legfelsőbb vezetése nem képes tisztázni azt, hogy Leo Messi hosszabbított-e már vagy sem. Josep María Bartomeu elnök többször is hangoztatta, hogy a támadó már az új kontraktusával futballozik, csak a protokolláris részt kell letudni még. Jordi Mestre alelnök ennek egyszer a nyáron ellent mondott, azóta azonban rejtélyesen hallgat mindenki, akit megkérdeznek a témában. Maga a játékos sem szólalt meg az ügyben egyelőre, a hivatalos bejelentésre az aláírással együtt pedig még július vége óta sem került sor.

A hallgatást választotta az egyesület szóvivője, Josep Vives is, aki a klub imázsát és márkáját vizsgáló tanulmány kapcsán tartott sajtótájékoztatót a csütörtöki nap folyamán. Vives újságírói kérdésre reagálva megtagadta a válaszadást azzal az indokkal, hogy „ezen az eseményen csakis a tanulmánnyal kapcsolatos kérdésekre fogok válaszolni”. Majd ezek után annyit mégis megjegyzett, hogy „Messi fontosságát senkinek sem kell magyarázni. A történelem legjobb játékosáról van szó. Nagyon nagy szerepe van a márkánk értékében, és mindenki tudja, hogy mennyire elégedettek is vagyunk vele”.

Az újságírói kérdés Javier Tebas elnök nyilatkozatát hozta fel, de a téma enélkül is eléggé kardinális a Barcelona szempontjából, hiszen ha Messi új kontraktusa még nem érvényes, úgy a klubtörténelem legjobbja másfél hónapon belül már tárgyalhat más csapatokkal.