Tebas: „Messi már hosszabbított”

Elkotyogta vagy rosszul tudja? | 2018 júniusában lejár az eddigi szerződése

Bár Lionel Messi a nagy nyilvánosság előtt továbbra sem írta alá a szerződését a Barcelonával, és rejtélyes, hogy a klub és a játékos miért nem tudott találni egy időpontot is a nyár óta, hogy ezt megtegyék. Javier Tebas Liga elnök szerint azonban az aláírás már megtörténhetett. Kérdés, hogy Tebas valóban tudja, hogy az aláírás már ott van a papíron és csak elkotyogta az információt, vagy valójában nem tudja, csak ezt sejti.


A spanyol és katalán lapok július 5-én arról számoltak be arról, hogy Messi hosszabbított 2021-ig, és a szerződést a játékos édesapja alá is írta. Messi pedig csak azért nem, mert éppen a mézesheteit töltötte az esküvője után.

Az más kérdés, hogy azóta sem történt meg a szerződés ünnepélyes aláírása Messi részéről, pedig azóta négy hónap eltelt. Azt igazán senki nem tudja, hogy Messi miért nem akarta aláírni a kontraktust ennyi idő alatt egyszer sem, mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy csak azért nem írta alá, mert ennyi idő alatt nem volt rá ideje. Javier Tebas, a Liga elnöke ugyanakkor azt kedden elárulta, hogy amennyire ő tudja, Messi már aláírta a szerződését.

„Messinek szerződése van, és már hosszabbított. A szerződések akkor válnak hivatalossá, amikor aláírják őket, és nem akkor, amikor azt mondják, hogy aláírták. És Messi tudomásom szerint már aláírt a Barcelonával. Ha nem csapnak be engem, már aláírt.”

Ami mindenesetre okot adhat a bizakodásra a Barcelonának Tebas szavain kívül, hogy eddig egyik spanyol sajtóorgánum sem próbált meg igazán ügyet csinálni a szituációból, ami arra utalhat, hogy a játékos valóban hosszabbít a Barcelonával, és nem kíván az eddigi szerződése lejártával, tehát 2018 júniusával távozni a klubtól.

Tebas szavait pedig azért is érdemes lehet komolyan venni, mert a Liga elnöke az Atlético Madrid stadionjának új nevét is előbb elárulta a nyilvánosságnak, minthogy azt az Atlético Madrid előbb bejelentette volna.