Stabilitás, hatékonyság és Suárez: 0-3

Nehéz volt a Leganés ellen | Piqué kisárgult, nem játszik a Valencia ellen

Az FC Barcelona együttese 3-0 arányban legyőzte idegenben a Leganés csapatát a Liga tizenkettedik fordulójában. A mérkőzés nem volt olyan sima, mint amennyire azt a végeredmény sugallja, ám Ernesto Valverde szakvezető együttese ismét stabil és hatékony volt. Az idén önmagát eddig csak kereső Luis Suárez duplázott, a csereként beálló Paulinho pedig beállította a végeredményt.

A válogatott játéknapok után mindig egy kicsit bizonytalanabb az, hogyan is áll majd fel a kezdőcsapat, ám Ernesto Valverde nem igazán okozott meglepetést a Leganés ellen. Az alapcsapata lépett pályára, melyben ezúttal helyet kapott a nemzeti csapatok találkozói előtt a Valencia ellen duplázó Paco Alcácer.

Az egész mérkőzést nézve ismét Busquets szavai jutnak az eszünkbe, aki kiemelte az egyik nyilatkozatában, hogy a Barcelona idén inkább stabil, mintsem látványos. Ez most is így volt: elmaradtak a gördülékeny, lélegzet elállító támadások, ám a Leganésnek sem engedélyezett számtalan lehetőséget a katalán csapat. Ezt még úgyis le lehet írni, hogy ter Stegen 3-4 alkalommal bravúrral védett, de a Leganés nem ért oda a Barcelona kapujáig akkor, amikor csak akart, ez pedig Valverde együttesét is dicséri.

A Barcelona nagyon hatékony volt ezen a délutánon is, és gyakorlatilag az első komolyabb helyzetét ki is hasznátla. 0-1, Alcácer beadása nem volt az igazi, ám Cuéllar kapus rossz helyre ütötte azt ki, az utóbbi időben gyengébben teljesítő Suárez pedig éber volt, és kihasználta a hálóőr hibáját. A dél-amerikai csatár összteljesítménye még bőven javulhat, ám ezúttal már koncentrált és éles volt a kapu előtt, ami mindenképp pozitívumnak tekinthető.

Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy Gerard Piqué megkapta idén az ötödik sárga kártyáját, így a katalán hátvéd kihagyja eltiltás miatt a jövő heti, Valencia elleni, idegenben rendezendő rangadót. A második játékrész elején nem találta a ritmust a Barça, ter Stegennek ismét a helyén kellett lennie, Valverde pedig reagált is, és becserélte Paulinhót valamint Aleix Vidalt, akik Iniestát illetve Semedót váltották.

Hogy a cserének mennyi köze volt a második találathoz, az kérdéses, de tény, hogy akkor jött a barcelonai gól, amikor a hazai gárda már elhihetette volna, hogy ebben a meccsben több van. 0-2, a most a saját magához képest nagyon halovány Messi ugratta ki parádésan Alcácert, a spanyol támadó lövését még védeni tudta Cuéllar kapus, ám a kipattanatót Suráez akrobatikus mozdulattal a kapuba juttatta.

A hátralévő időben már inkább mezőnyjáték folyt, ám a Barça még így is növelni tudta az előnyét. 0-3, Alba beadása után Messinél maradt a játékszer, az argentin a földön fekve is tovább tudta pöckölni azt, Paulinho pedig számított a váratlanra, és a kapuba rúgta a labdát. A brazil továbbra is nagyon hasznosan futballozik, ráadásul mindezt gólerősen teszi.

A Barcelona tehát végül 3-0-ra nyert, ám ennyire sima nem volt a találkozó, a Leganés joggal érezheti, hogy kisebb szerencsével legalább a végeredmény szorosabb lehetett volna. Valverde csapatát dicséret illeti, amiért ismét stabil és egységes volt, a következő héten pedig jönnek a rangadók előbb a Juventus ellen a Bajnokok Ligája ötödik játéknapján,  majd a Valencia ellen a Liga tizenharmadik fordulójában.

Leganés – FC Barcelona: 0-3 ( 0-1 )
Leganés, Municipal de Butarque
11.451 néző
Vezette:
Undiano Mallenco

Leganés: Cuéllar, Zaldúa, E. Munoz, Siovas (Raúl Garcia, 81‘), Diego Rico, R. Pérez, Gabriel Pires, El Zhar, Eraso (Beauvue, 46‘), Szymanowski (Gumbau, 66‘), Amrabat.

Barcelona: ter Stegen, Semedo (Aleix Vidal, 58‘), Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta (Paulinho, 58‘), Paco Alcácer (Denis Suárez, 82‘), Suárez, Messi.

Gólok: 0-1, Suárez (28‘); 0-2, Suárez (60‘); 0-3, Paulinho (90‘).