Barça – Chelsea: 40 %

Könnyen összejöhet a klasszikus párharc | További 4 lehetséges ellenfél

Véget ért a BL-csoportkör, a Barcelona megnyerte a csoportját, és jövő hétfőn a sorsoláson eldől, hogy ez mit hoz számára a gyakorlatban. Mert ahogyan az már tavaly is történt, és a PSG-t kapta a csapat, úgy most sem biztos, hogy jól járt a Barça azzal, hogy megnyerte a saját kvartettjét. Van 5 lehetséges ellenfél, de közülük is akad egy, amelyik különösen esélyes, hogy a Barcelonát kapja.

A Basel, a Bayern München, a Sahtar Donyeck, a Porto és a Chelsea közül ez utóbbi messze a legvalószínűbb, hogy a Barcelona ellenfele lesz. Az angol csapat az utolsó fordulóban bukta el a csoportelsőséget a Romával szemben, és mivel a többi angol csapat nyerte a csoportját, nagyon kevés ellenfél maradt számára, akit kaphat. Konkrétan a Besiktast, a PSG-t és a Barcelonát. A kalkulációk alapján így egy Chelsea – Barcelona párharc esélye 40%, míg a Barcelona további 4 lehetséges ellenfele egyaránt 15-15% eséllyel kerülhet össze Valverde csapatával.

A Chelsea – Barcelona párharcoknak hosszú történetük van, hol egyik, hol másik csapat került ki jól a párharcból, de az biztos, hogy ez a küzdelem soha nem sima, most sem lenne az…