Barça – Roma a negyeddöntőben!

Kisorsolták a következő kört a Bajnokok Ligájában | Tiszta angol és klasszikus párharc is lesz

Az FC Barcelona együttese az AS Roma csapatával fog megmérkőzni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, miután kisorsolták a svájci Nyonban a kieséses szakasz következő körének a párosításait. A két tavalyi finalista ezúttal két meccsen csap össze egymással, a Sevilla a német Bayern Münchennel fog játszani, míg Pep Guardiola együttese, a Manchester City a Liverpool ellen lép majd pályára. 

Klasszikus párharc, angol összecsapás és újszerűnek ható párosítások is kisorsolásra kerültek Nyonban, amikor az európai labdarúgást irányító szervezet, az UEFA elkészítette a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait.

Ennek értelmében a Barçának az olasz AS Roma ellen kell majd kivívnia a továbbjutást. A párharc első mérkőzésére a Camp Nouban fog sor kerülni, és a visszavágót rendezik majd Olaszországban. Az ősi rivális és címvédő Real Madrid az olasz Juventus ellen lép majd pályára, méghozzá először Torinóban. A tavalyi finálé után tehát ismét összecsap egymással a Juve és a Madrid.

A másik két párosítás is legalább ilyen izgalmasnak ígérkezik, hiszen a negyeddöntőbe hosszú évtizedek után ismét bejutó Sevilla a német Bayern Münchent kapta ellenfélnek. Az első meccset a Sánchez Pizjuán stadionban játsszák le a felek, a visszavágóra kerül sor Münchenben. Végül, de nem utolsó sorban angol párharcot is láthatnak majd a nézők, hiszen a Liverpoolnak és a Manchester City-nek egymás között kell eldöntenie, hogy ki is képviselheti tovább Angliát a legrangosabb európai kupasorozatban.

A negyeddöntők első felvonására április 3-án és 4-én, míg a visszavágóra egy héttel később, vagyis 10-én és 11-én kerül sor. A pontos menetrendet még most egyezteti az UEFA a csapatokkal.