„Az abszurd az, hogy ezt kell magyarázni egész héten”

A bíró pedig nem látja azt, amit 40.000 ember igen | Valverde megadja a lehetőséget a cserejátékosoknak

Ernesto Valverde tisztában van azzal, hogy jó eredményt kell elérnie a Murcia elleni kupavisszavágón is, de ragaszkodik hozzá, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó csapattagok is játszhassanak.

„A Murciában pályára lépő tizenegyünkben is sok cserejátékosnak adtunk lehetőséget, ők pedig életek vele. A szerdai tervem pedig az, hogy akik ott bizonyítottak, ismét játszhatnak. Olyanok, akik amúgy kevesebb időt tölthetnek a pályán.”

„Három góllal nyertünk az odavágón, de mégis úgy akarunk pályára lépni, hogy ismét jó eredményt érjünk el. A Murcia kiváló formában van. Ellenfelünk utolsó hat meccséből ötöt megnyert; harcolni fognak, meg akarják mutatni, milyen jó a csapategység náluk. Jól kell játszanunk, ha nyerni akarunk.”

Hírek az orvosi szobából

„Óvatosnak kell lennünk a sérültekkel kapcsolatban, de azt mondhatom, jó úton haladnak a felépülés felé. André Gomes és Sergi Roberto hamarosan már játszhat, Dembelével pedig nem kockáztatunk. Vigyáznunk kell vele, mert komoly sérülésből tér vissza. Maga a játékos már alig várja, hogy játszhasson, ami nagyon fontos.”

Vermaelenre lehet számítani

„Figyelemre méltó teljesítményt nyújtott a hétvégén. Nehéz feladatot kellett megoldania, de jól teljesített. Kiválóan végezte a munkáját.”

Technikai fejlődés

„A sportban, sőt már más futballbajnokságokban a technológiai újításokat bevett módon használják arra, hogy a játékvezetőket segítsék. Abszurd, hogy Spanyolországban nem ez történik, és ilyen mérkőzést befolyásoló hibák megtörténhetnek.”

Reakciók Messi nem góljára

„Azért mondtam a Málagás példát, hogy megelőzzem a többieket, akik erre készültek már. Én nem láttam, hogy bent volt-e, mert a pályának van egy esése, de abban a pillanatban, amikor láttam Leót, hogy ünnepel, tudtam, hogy gól volt. Az az abszurd, hogy egy ilyen fontos meccsen a bíró nem lát valamit amit 40.000 másik ember igen, és aztán meg egész héten ezt magyarázzuk. Feltételezem, egyszer majd lesz sólyomszem vagy valami hasonló.”

Jó hangulat a Camp Nouban

„Nagyon elégedett vagyok a csapattal. Jó úton haladunk, minden sorozatban. A következő hetekben majd nem lesz annyi hétközi mérkőzés, ami fontos a játékosok pihenése szempontjából.”