„Oriol Busquets? Hosszú karrierje lehet a klubnál”

Dicsérte a fiatalokat | Értékelni kell a sima továbbjutást

Ernesto Valverde a Murcia elleni Kupavisszavágó után elégedetten nyugtázta a csapat jó teljesítményét, melyben oroszlánrészt vállaltak a fiatal játékosok. A mester szerint a győzelem értékét csak növeli a Real Sociedad kiesése, szerinte a Kupában nincs lehetetlen egy kisebb csapatnak sem.

Jó meccs, jól játszó fiatalok

„A látottak alapján azt kell mondjam, hogy maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Örülök, hogy a Kupát kellő komolysággal és felelősséggel kezelik, és nagy erőbedobással harcoltak az első perctől kezdve. Akik ma szóhoz jutottak, mind meghálálták a lehetőséget. Érződött rajtuk a frissesség és a bizonyítási vágy. Jómagam is örülök, hogy lehetőséget adhattam azoknak, akik máskor kevesebbszer jutnak szóhoz. Oriol Busquets egy kiváló, nagy munkabírású, fiatal futballista, akire fényes jövő vár ezen a poszton, sokat fog tudni nekünk segíteni a jövőben. Alena szintén jó meccset játszott, Arnaiznak pedig ismét sikerült betalálnia. Jó, hogy számíthatok a fiatalokra.”

A Lleida jöhet a tizenhat között?

„Örülnék neki. Amelyik csapat a Kupában megfogja a Real Sociedadot, elismerést érdemel. Bár a sorozat rendszere kevesebb esélyt ad a meglepetéseknek, a meccseket le kell játszani és meg kell nyerni. Soha nem könnyű. Ennek fényében csak még büszkébb vagyok arra, ahogyan mi továbbjutottunk.

Oriol Busquets

„Igazi, Barça stílusú szűrő középpályás. Nagyon jól kapcsolódik be a labdakihozatalban, de a háttal történő játékban még fejlődnie kell. Még csak most kezdődik számára a dolog, nagy kihívás előtt áll, még a másodosztályban játszik. Segíthet nekünk a levegőben való játékban is. Benne van a pakliban, hogy hosszú karriere lesz a klubnál vagy a futballban.”

Deulofeu aggodalomra ad okot?

„Aggódni? Nem aggódom, hisz nem beteg, nincsenek fizikai problémái. Miért aggódnék?