Valverde: „Suárez és Messi pihentetése? Ez is egy lehetőség”

Coutinhót nagyra tartja, de egy másik csapat játékosa még

Csütörtök este a Celta Vigo ellen folytatódó Copa del Rey küzdelmek előtt Ernesto Valverde az év első sajtótájékoztatóját tartotta meg szerdán, a meccs aktualitásai mellett pedig a téli átigazolási időszak is adott témát a Barcelona mesterének. A Celta erősségeit kiemelte, de azt is, hogy tisztában vannak vele, mit várhatnak tőlük, Messi és Suárez pihentetését nem zárta ki, Coutinhóról viszont nem akart beszélni továbbra sem.

Messi és Suárez végül nem is utazott Vigóba

2-2 lett a Ligában az egymás elleni meccs

„Ez egy másik versenysorozat, van egy visszavágó is. Játszottunk már egymás ellen és tudjuk, mit várjunk tőlük a meccsen. Idegenben játszunk és a Balaídosban nagyon agresszívek. A Celta egy nagyszerű csapat, amelyik biztosan arról álmodik, hogy tovább fog jutni.”

Kemény rivális a Celta

„Az egyik legnehezebb ellenféllel kerültünk össze. Nem csak amiatt, ami a Balaídosban történt a Barçával az elmúlt években. Nagyon jól támadnak le, de meglátjuk, ezúttal mi lesz a történet vége.”

A győzelemre fog játszani, ahogy mindig

„Ha győzöl, az sok mindent kompenzál. Megpróbálunk nyerni, igen, megteszünk mindent, ami lehetséges érte.”

Mi lesz a szisztéma?

„Az, hogy 11 játékossal fogunk játszani. A taktikának is fontos szerepe lesz, de ez függ attól is, kinél lesz a labda. Dembélének alkalmazkodnia kell a játékunkhoz és nekünk is hozzá. Az a szándékunk, hogy együtt, egy csapatként játsszunk, elöl és hátul is.”

Oda-visszavágós formátum a Kupában

„Erről a szövetség dönt, én pedig így játszom, bármi is legyen ez. A végén a bajnok úgyis a legjobb. Sokan beszélnek róla, mennyi érzelmet tartogat egy egymeccses párharc, de az edzőknek ez nagyobb fejfájást okoz.”

Dembélé felépülése

„Ousmane felépülése nagyon pozitív hír a számunkra, pont a beilleszkedésekor sérült meg. Fontos játékosunk, és már januártól a rendelkezésünkre fog állni. Apránként meg fogja kapni a játékperceit.”

Coutinho leigazolásának a lehetősége

„Ő egy másik csapatban játszik. Nagyon jó játékos és nem tudjuk, mi fog történni a jövőben. Akikkel igazán foglalkoznom kell, azok a saját játékosaink.”

Messi és Suárez később érkeztek csak vissza

„Csak tegnap érkeztek vissza, mert a családjukkal voltak távolabb. Pihenőt kapnának? Ez is egy lehetőség, mert tegnap szálltak csak le. Nem akarok semmilyen sérülést kockáztatni egy mérkőzés miatt.”

Umtiti alacsony kivásárlási ára

„Umtiti egy nagyszerű játékos és azt akarjuk, hogy a Barcelonában folytassa még sok évig. Hátrány lenne-e a záradéka? Az igaz, hogy három-négy év alatt egy magas összeg alacsonnyá válhat, de az is világos, hogy egy játékosnak is úgy kell dönteni: távozni akar. Én pedig azt hiszem, Umtiti maradni akar.”

Rafinha gyógyulása is a vége felé jár

„Velünk edz már ő is egy hosszú kihagyás után. Ismertem őt korábbról, de most látom edzeni is. Meglátjuk, mikor kapja meg a lehetőséget.”