Valverde: „Nem befolyásol minket a veretlenségi sorozat”

Nem árulta el, ki fog játszani | Szeret kisebb kerettel dolgozni

Csütörtökön este hazai pályán vívhatja ki a Barcelona a továbbjutást a Király Kupában a Celta Vigo ellen az idegenbeli 1-1 után, Valverde pedig a meccs felvezetéseként válaszolt az újságírók kérdéseire. A meccsel kapcsolatban elmondta, kicsit nagyobb esélyt ad saját csapatának, de kemény ellenfél lesz a Celta, a csapat összeállításával kapcsolatban pedig ezúttal sem mondott semmi konkrétat.

A Celta játékfelfogása és a kontrák

„Azzal a szándékkal fogunk játszani, hogy megpróbáljuk dominálni a találkozót. Tudjuk, hogy nekik is szükségük lesz a labdára ahhoz, hogy játsszanak, és ezért meg fognak mindent tenni, magasan letámadva. Már megmutatták az első meccsen, milyen nyomást akarnak ránk helyezni. A Camp Nou-beli találkozón [a bajnokságban, 2-2 lett –  a szerk.] jó meccset játszottak, de tiszta gólhelyzeteink voltak arra, hogy nyerjünk. Tisztában vagyunk vele, hogy egy mindent vagy semmit meccs lesz, és egy valaki ki fog esni. Aspas nagyon jó formában van és jól támadja az üres területeket, de egyébként is fölénybe tudnak kerülni és a pozíciós játékban is jók.”

Ki az esélyes?

„A párharcban egy kicsivel inkább mi vagyunk az esélyesek, mert lőttünk gólt idegenben, de tényleg csak kicsivel, mert a Celta idegenben is mindig betalál.”

A Barça modellje

„Szerintem nem változott a Barcelona modellje, olyan, mint mindig. Igaz, hogy a klub mindig igazolt nagyszerű játékosokat, a világ legjobbjai voltak és vannak itt, de az utánpótlásból is hoztak fel játékosokat, akik beleillettek a csapat játékába.”

Visszatér-e Messi, Iniesta vagy Suárez?

„Ezt nem fogom megmondani.”

Coutinho megérkezett

„Reméljük, sokat fog segíteni nekünk, több poszton is tud játszani és jól fog illeszkedni a játékunkba.”

Többen távoznának a csapatból a több játéklehetőség reményében

„A csapat jól edz, a játékosok hozzáállása megfelelő az edzéseken. Igaz, hogy többen is megszólaltak, mert átigazolási időszak van. És mert egy ilyen klub vagyunk, ahol állandóan az érkezőkről és távozókról beszélnek. Ettől függetlenül továbbra is a szűkebb kereteket szeretem.”

Mennyire befolyásolja a csapatot a veretlenségi széria?

„Nem figyelünk ezekre a dolgokra, sem a negatív, sem a pozitív sorozatokra. Nem is követjük igazán őket. Idővel persze majd értékesek lesznek, de mi napról-napra dolgozunk, és csak arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a következő meccset.”

Túl sok sztár lett a csapatban?

„Itt minden probléma. Eddig az volt, hogy nincs elég játékosom. Most pedig túl sok van. Az emberek azt kérdezik, hogyan fognak ezek a játékosok összeilleni. Meglátjuk.”

Mascherano már nem játszik?

„Velünk van és játékra kész akármelyik pillanatban.”