„A kezünkben volt, de nem voltunk pontosak”

Valverde azért bízik a fordításban

Ernesto Valverde szerint a Barcelona nem játszott rosszul az Espanyol ellen, az igyekezettel sem volt baj, egyszerűen annyi történt, hogy az Espanyol pontos volt, a Barcelona pedig nem. A visszavágó nehéz lesz, de egy szép meccs is egyben – mondta a szakvezető.

A büntető volt a fordulópont?

„Talán, nem tudom. Annak ellenére, hogy többet szenvedsz az állított játékhelyzeteknél, néha az az érzésed, hogy jobban zavar a közeg, amiben vagy, mint egyes helyzetek. A kapusunknak nem kellett sokat játékba avatkoznia. Hátul vártak, lezárták a belső területeket. Nehezen ment, de a kezünkben volt, irányítottuk a meccset, azonban a gólhelyzetekben nem voltunk pontosak. A büntető hárítása élénkítette fel a közönséget is.”

Hogyan álltak a meccshez?

„Azt akartuk csinálni, amit mindig. Dominálni a mérkőzést, és a kedvünk szerint alakítani a játékot. Ők jól védekeztek, és pontosak voltak annál az egy játékhelyzetnél. Végeredményben ez pontosság kérdése. Fordítanunk kell.”

Elégedett a játékosaival

„Nekem tetszett a csapat játéka, mert jó volt a hozzáállásunk. A pálya nem volt optimális állapotban a kombinatív játékhoz. Igyekeztünk jól csinálni, amit tudunk, a dolgokat pedig el kell tudni fogadni. Ők védekeztek, futottak, és gratulálunk nekik. Várjuk őket, egy hét múlva a Camp Nouban.”

Esélyesség

„A párharc esélyese az, aki éppen nyerésre áll. Ez nem úgy működik, hogy valakinek csak úgy odaadják ezt a címet. Nem értünk el jó eredményt, mert nem szereztünk gólt. Tudjuk, hogy mit jelentene az, ha ők gólt szereznek a Camp Nouban. Három gólt kellene lőnünk.”

Megdobták Cillessent

„Nem láttam. Mindig vannak vitatott helyzetek, de nem láttam semmi különöset. Ez egy derbi, ez hozzáad némi salsát az egészhez.”

Játékpercek a kevesebbet játszó futballistáknak

„Nagyon elégedett vagyok velük. Vannak sérültjeink, megpróbáltuk a lehető legjobb csapatot kiállítani figyelembe véve a körülményeket.”

Hangulat a Camp Nouban

„Minden csapat közönsége igyekszik segíteni, hogy a csapatod felülmúljon nehéz helyzeteket. Abban bízunk, hogy a jövő héten hasonlóan lesz. Nagyon szép mérkőzés lesz.”