Eljött végre Yerry Mina ideje?

Amennyiben Piqué nem játszhat Valenciában

Bár már hetek óta a Barcelonánál van, Yerry Mina még nem mutatkozott be a csapatban, amit Ernesto Valverde is többször megindokolt azzal az érvvel, hogy akar hagyni akklimatizációs időt a kolumbiainak, arról nem beszélve, hogy bele kell szoknia a Barcelona játékrendszerébe.

Ernesto Valverde most azonban már kényszerhelyzetben van. Umtiti a Valencia ellen még játszhat, de a Getafe ellen a hétvégén eltiltás miatt nem. Vermaelen még nem gyógyult meg a sérüléséből, Piqué pedig jó eséllyel nem vállalhatja a játékot a Valencia ellen.

Adná magát a helyzet, hogy most mutatkozzon be Yerry Mina a védelem közepén, azonban az tény, hogy ha eddig nem adott neki esélyt Valverde, akkor nem biztos, hogy egy Valencia elleni, idegenbeli, rendkívül éles kupa párharc lenne a legideálisabb ebből a szempontból. Ami azért is igaz, mert a Valenciának csak akkor van esélye a továbbjutásra, ha erőteljesen rohamoz, a Barcelona védelmének tehát lenne dolga bőven.

Leginkább Valverdén múlik, hogy megadja-e már csütörtökön az esélyt Minának, vagy esetleg mégis bevethető lesz Piqué, harmadik lehetőségként pedig valaki más játszana középső védőt a keretből – például Lucas Digne vagy Sergio Busquets. Ha azonban így dönt Valverde, az egyértelmű jele lenne annak, hogy egyelőre nem bízik Yerry Minában, akinek a leigazolását a klub technikai vezetése, és nem ő erőltette.