Legalább két trófea kell a bónuszhoz

A kupaért külön nem jár prémium

A Barcelona ott van a Király Kupa döntőjében, így egy trófea megszerzéséhez már egészen közel került az idei szezonban. De a csapat célja nyilvánvalóan több annál, mint hogy csak a Kupát nyerjék meg idén, és ha bónuszokat is akarnak kapni a játékosok a szezon végén, akkor ez elvárás is.

A Barcelona játékosainak szerződéseiben a trófeákhoz kötött prémiumok rendszere úgy működik, hogy a Király Kupa egyedüli megnyeréséért nem jár semmilyen pénz, ugyanakkor ha már egy másik trófeát is sikerül nyerni, akkor a Kupa elhódítása is értékessé válik. Tehát ha vagy a Ligát, vagy a BL-t meg tudja nyerni a Barcelona, és mellette képes a Kupát is behúzni a Sevillával szemben, úgy már két trófeáért jár a bónusz, ha csak a Kupa kerül a vitrinbe, akkor viszont semmi nem jár.

Egy sztárjátékos esetében ez körülbelül úgy nézne ki, hogy 2 millió euró járna bónuszként a triplázásért, 1,5 millió euró pedig a duplázásáért, amelyben jelentősen többet érne alapvetően a Liga vagy a BL, mint a Kupa. Ezzel együtt az idei Kupa mindenképpen különleges lenne a klub számára, mert ha sikerülne nyerni, ez lenne a Barcelona történetének 30. Király Kupa elsősége.