Messi két gólra Puskástól és Kubalától

Az argentin 47 gólos jelenleg a Király Kupában | Szombat este beérheti a két legendás magyar támadót

Lionel Messi a pályafutása során eddig 47 gólt szerzett a Király Kupában, ha pedig szombaton a Sevilla elleni fináléban esetleg gyarapítani tudja a találatai számát, úgy beérhet vagy akár meg is előzhet két legendás magyar játékost. A Barcelona magyarja, Kubala László, valamint a Real Madrid korábbi kiválósága, Puskás Ferenc ugyanis egyaránt 49 találatig jutottak el a karrierjük során a Copa del Rey küzdelmeiben. A ranglistát Telmo Zarra vezeti 81 góllal. 

Az élbolytól ugyan egyelőre messze található Messi a Király Kupa legjobb gólszerzőinek a rangsorában, de így is szép mérföldkőhöz érkezett el, hiszen Kubalát és Puskást érheti be vagy előzheti meg a Sevilla elleni, szombat esti kupadöntőben. Ami a barcelonai legendát illeti, Kubala 52 meccsen érte el a 49 találatot, ezek nagy részét természetesen a Barça színeiben, de az Espanyol szerelését magára húzva is eredményes tudott lenni a Copa del Reyben. A madridi magyar, Puskás az összes találatát a fővárosi gárda mezében szerezte, ráadásul mindezt tette kevesebb meccsen, neki csupán 41 találkozó kellett a 49 találat eléréséhez.

Puskás egyébként ezzel máig rekorder, ugyanis neki van a legjobb gól/meccs átlaga a Király Kupában. Az abszolút ranglistát egyébként Zarra vezeti, aki 81-szer volt eredményes a sorozatban, mögötte dobogós Samitier 69, valamint Goroztiza 62 találattal.

Noha Messi nincs az abszolút rekord közelében, illik megjegyezni, hogy a legjobb 15 góllövő között egyedül ő aktív még, ami pontosan jelzi, mennyire nem mindennapos akár eddig is eljutni.

Az örökös ranglista: