„Egy újabb lépéssel közelebb a Liga”

Elégedett játékosok | A Bayern ellen nagyon nehéz, de izgalmas lesz

Az Espanyolt is két vállra fektette a Barcelona, így már csak öt meccs van hátra a bajnokságból, a folytatást pedig az elsõ helyrõl várják a katalánok. A csapat játékosai nyilatkozataikban a városi derbi különlegessége mellett kiemelten foglalkoztak a Bayern elleni párharccal is.

Andrés Iniesta

„Nagyszerûen játszottunk az elsõ félidõben, és a meccs egészében is jól teljesítettünk. Tudtuk, hogy kiválóan kell futballoznunk, hogy gyõzhessünk ezen a pályán. Nagyon határozottak voltunk, nem adtunk lehetõségeket az Espanyolnak. Különleges élmény volt mindannyiunknak és boldogan távozunk innen. Mély kötõdés van közöttem és az Espanyol szurkolók között, hálás vagyok a tapsukért.” (Dani Jarque, a városi rivális fiatalon elhunyt játékosa Iniesta jó barátja volt, akirõl minden alkalommal megemlékezik, VB-döntõs gólját is neki ajánlotta, ezért az Espanyol szurkolói különösen hálásak neki. – a szerk.)

„Jobb 11 emberrel játszani, hiszen tíz emberrel mindenkinek erõn felül kell teljesítenie. Mindezek ellenére sikerült fenntartani a játék intenzitását és a saját stílusunkban nyerni.”

Sergio Busquets

„A bajnoki cím kicsit közelebb került, mivel egyre kevesebb meccs van hátra, de egy nagyon kemény rivális lohol a nyakunkon.”

„A Bayern elleni összecsapás nehéz lesz. Kiváló játékosaik és edzõjük van. Egyértelmû, hogy mindenkinek különleges élmény lesz, de mindenekelõtt ez egy fontos párharc, ami a döntõbe jutásról szól.”

Jordi Alba

„A szezon elejétõl kezdve jó teljesítményt nyújtunk. A csapat fizikálisan nagyon felkészült, a taktikában pedig világos elképzeléseket követünk.”

„Három nagyon erõs ellenfél közül kaptuk az egyiket, tudjuk, milyen jó a Bayern. Remélem, az ellenkezõje történik majd meg a két évvel ezelõtti eseményeknek, és a Barça jut a döntõbe.”

Rafinha

Nagy gyõzelmet értünk el – már csak, ha azt nézzük, hogy a Derbit nyertük meg; így pedig már csak öt meccs van hátra.”

„A Bayern elleni mérkõzések különlegesek lesznek nekem, a családomnak, és az egész Klubnak is. De azt is tudjuk, milyen nehéz lesz nyerni.”