Hogy dönt Valverde védők hiányában?

Mascherano sérült, Umtiti, és Piqué 4 sárgával áll | Eljött Vermaelen ideje?

Ernesto Valverde edző talán látta előre, hogy középső védő poszton gondjai lehetnek, de a technikai vezetés fölötte végül úgy döntött a nyáron, hogy mégsem igazolnak középső védőt. Pedig Iñigo Martínez leigazolása egészen közel volt a legutóbbi átigazolási időszakban, mégsem lett belőle semmi. Eljött az ősz legnehezebb szakasza, és Javier Mascherano éppen most sérült meg, a kezdő védők pedig éppen most teltek meg sárga lapokkal.

Ez utóbbi sem véletlen persze: Valverde a meccsek nagy részén Umtitit és Piquét szerepeltette, Mascherano ritkábban kapott lehetőséget, Vermaelen a Ligában pedig egyáltalán nem játszott még. Ez persze csak részben az edző döntése, a belga továbbra is igen gyakran sérült. Mindenesetre, Piqué vagy Umtiti ha lapot kap a Leganés ellen, Valenciában nem lehet pályán, ami óriási érvágás lenne a Liga talán legjobb formában játszó támadói ellen.

A jelenlegi szituáció tehát nem kedvező, hiszen a Leganés elleni meccs is kellemetlen lesz, egy hét múlva a Valencia még inkább, és szintén idegenben. Nagy sérüléshullám még nem is jött, de máris van gond – arról nem beszélve, hogy ezt követően is nehéz meccsei lesznek a Barcelonának ebben az időszakban.

Mi lesz az edző terve?

Jobb megoldás híján könnyen lehet, hogy akár már most hétvégén debütálhat a Ligában Thomas Vermaelen, aki ezúttal nem sérült, sőt a Belga válogatottban végig játszott két meccset a jelenlegi válogatott szünetben. Ez pedig annyiból jó hír, hogy a futballista azért valamennyire játékban van.

További lehetőség a B csapat legígéretesebb védőjét, David Costast bevetni, aki Bilbaoba már elutazott egyszer a csapattal, más kérdés, hogy végül a lelátón maradt. Vészmegoldásként szóba jöhet az is, hogy Sergi Busquets húzódik vissza a hátsó alakzatba, akinek a helyét át tudná venni akár Paulinho, akár Sergi Roberto, akár André Gomes. Igaz, utóbbi kettő jelenleg még sérült.

Ha tippelnünk kellene, akkor azt mondanánk, hogy Ernesto Valverde kockáztatni fog, és a Leganés ellen sem fogja csapatba állítani Vermaelent, legalábbis kezdőként nem, és bízik abban, hogy Piqué és Umtiti is le tudja hozni a meccset sárga vagy piros lap nélkül.