Ter Stegen: 90 százalék

Bravúrok meccsről meccsre | "Élvezzük, ha koncentrálni kell" | VIDEÓ

Marc-André Ter Stegen jó teljesítményei már nem számítanak meglepetésnek. Jó éve volt a tavalyi is, az ideiben pedig egyértelműsíti a helyét a világ legjobb kapusainak rangsorában: ott van a legszűkebb elitben, efelől nincs kétség, abban pedig még kevésbé, hogy a Barcelona számára nála jobb valószínűleg nincs a földön jelen pillanatban.

Andoni Zubizarreta sok kritikát kapott korábban, de Ter Stegennel nagyon ráérzett még 2014-ben, ugyanakkor, amikor Luis Enrique érkezett a kispadra. Akkor még jóval fiatalabb volt, azt emelték ki nála a kora mellett, hogy kivételesen képzett lábbal. Most amellett, hogy ez továbbra is igaz, a játék minden elemében remekel a háló előtt, és fejben is felkészült arra, hogy a világ egyik legnagyobb csapatának kapuját őrizze.

Ezekkel a meccsekkel az a jó, hogy élvezhetjük őket, mert 90 percen keresztül koncentrálni kell” – mondta Ter Stegen éppen a Juventus elleni meccs után. És pontosan ez az, amire egy nagy csapatnak szüksége van a kapusaitól, és pontosan ez nem megy nagyon sokaknak: akkor feltűnni, akkor ott lenni, amikor a legnagyobb szükség van rá. A döntő pillanatban is nyugodtan cselekedni, a legjobb döntést hozni, a 92. percben, még akkor is, ha előtte az egész meccsen semmit nem kellett csinálnod. A hideg fej és és a koncentráció egyaránt szükségesek a jó képességek mellett, és ez adott Ter Stegenben. Meccsről meccsre bizonyítja, és a Juve ellen is bemutatta Dybalával szemben a 92. percben.

Ter Stegen idei teljesítménye a számok tekintetében is remek, a kapura tartó lövések 88-90%-át védi (vezetett statisztikáktól függően), mindezt úgy, hogy azért majd’ minden meccsre jutnak komolyabb próbatételek is.

Ter Stegen legjobb védései néhány emlékezetes meccsről

2017 tavaszán a Bernabéuban

A Bayern ellen 2015-ben

A Bilbao ellen 2017 őszén