Őszi döntő a Ligában

Valencia - Barça | Összecsapnak a veretlenek | Kőkemény lesz a Mestallában

A Barcelona méltó ellenfelet kap a Liga 13. fordulójában: a második helyezett Valencia fogadja a listavezető katalán csapatot. A meccs jelentőségét nem kell magyarázni, még úgy sem, ha ez a találkozó továbbra sem dönthet semmiről, hiszen még mindig csak a bajnokság első harmadánál járunk.

Erőfelmérőnek azonban ennél keresve sem lehetne jobbat találni, a Valencia ugyanis idén ismét olyan szinten játszik, mint évekkel ezelőtt, otthon különösen erős, a Barcelonával együtt egyelőre veretlen. Életveszélyes támadósora van, kiváló kapusa, tudatos, jó csapat, amely ráadásul a tavalyi szereplésének „köszönhetően” nem szerepel nemzetközi kupában, így pedig minden élcsapathoz képest jóval pihentebb.
Ennek is szerepe van a Valencia szárnyalásában, de természetesen a képességeknek is. Az elmúlt években jó játékosokat is sikerült a Mestallába csábítani, és mostanra összeállt egy nagyon is ütőképes társaság, olyan futballistákkal, mint Zaza, Guedes, Rodrigo vagy Kondogbia. És ez a csapat idén száguld a Ligában, sokatmondó, hogy a Barcelonánál csak egyetlen góllal lőttek kevesebbet, 32-őt, pedig kettővel kevesebb győztes meccsük van.

A Barcelonának most biztosan a legjobbját kell hoznia, ha veretlenül, esetleg győztesen szeretne kijönni a Mestallából. Feltehetően pályán lesz mindenki, aki pillanatnyilag a legjobb csapathoz tartozik, kivéve a sérültek és az eltiltottak. Gerard Piqué például ez utóbbi kategóriába tartozik, és nagyon fog hiányozni a Mestallában. Helyette Thomas Vermaelen játszhat majd – amint az előre elmondta Ernesto Valverde, de a tréner tartalékként magával vitte a B csapathoz tartozó David Costast is.

Umtiti, Semedo és Alba játéka szinte biztos a védelemben, ahogyan Busquets, Rakitic és Iniesta szereplése is a középpályán. A támadósorban Messi és Suárez mellett talán Alcácer játékára van a legnagyobb esély, de Valverde gondolkodását nagyon nehéz kiszámítani ebben a tekintetben, és eddig majdnem minden alkalommal tudott meglepetést hozni a kezdőkkel – erre most csak azért van kisebb esélye, mert továbbra is sok a sérültje.

Valencia CF – FC Barcelona:
Valencia, Mestalla
20.45
Vezeti: Iglesias Villanueva
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Valencia: Neto, Montoya, Garay, G. Paulista, Gayá – Parejo, Kondogbia, Guedes – Zaza, Rodrigo.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Vermaelen, Umtiti, Alba – Busquets, Iniesta, Rakitic – Messi, Alcácer, Suárez.