Közelítettek a tökéleteshez

Az idei Barça eddigi legjobb félideje | Emlékeztettek Pep-Team-re

A Barcelona ugyan nem tudott győzni a Valencia ellen vasárnap este a Ligát vezető csapatok rangadóján, de megmutatta, hogy képes sokkal jobb játékra is, mint eddig bármikor. A második félidő ugyan már más meccset hozott, de amit az első félidőben mutatott a Barça, minden dicséretet megérdemel.

Tudták előre, hogy nagyon nehéz lesz a Valencia ellen a zsúfolásig megtelt Mestallában, ennek tudatában a játékosok valóban mindent beleadtak és nagyon jól játszottak.

A labda gyorsan járt lábról lábra, volt folyamatossága a játéknak, az olyan játékosok legnagyobb örömére, mint például Sergio Busquets. Valverde 4-4-2-es hadrendje remekül működött, a Barça a félidő alatt 30 alkalommal szerzett labdát, tehát másfél percenként egyszer sikerült neki. Óriás volt a fölény, 77 %-os volt a félidei labdabirtoklás, volt 6 kapura lövés és 389 passz.

Az adatokon túl azonban a legfontosabb, hogy a Barcelona egy blokként működött, harapot, úgy támadott le, mint a Pep-éra legjobb meccsein, lélegzetvételnyi időt sem hagyott az ellenfélnek. Nem is csoda, hogy a Valencia alig jutott el Ter Stegen kapujáig, és a legveszélyesebb helyzete a Messi meg nem adott gólját követő kontrából adódott.

A támadójáték, és azon belül is egy kicsit több fantázia hiánya lehetett az egyedüli hiányérzet, de ez a kérdés azzal is összefügg, hogy milyen játékosokkal számolhatott aktuálisan Valverde. A stabilitásnál azonban már sokkal többről szólt ez a félidő, mert úgy folyt a labda lábról lábra, úgy kombináltak a játékosok, ahogyan a korábbi meccseken kevésbé.

Annál pedig nem kell jobb hír, hogy éppen egy nagy meccsen, nehéz pályán tudja megmutatni a tudása legjavát a Barcelona, a trófeák eléréséhez ez ugyanis elengedhetetlen.