„A Szuperkupánál mi gratuláltunk, most nyerni akarunk”

Valverde már előre is nézett a Madrid ellen | Nehezen indult, könnyebb lett a Depor ellen

Ernesto Valverde elemezte a Deportivo 4-0-s legyőzését, de már előre is tekintett a Madrid elleni Clásicóra. A tréner szerint folyamatosan azon voltak, hogy fejlődjenek a Szuperkupa óta, most pedig megpróbálnak majd győzni a Bernabéuban – bár ez nagyon nehéz lesz.

Alcácer sérülése

„Ez egy nem várt kellemetlenség. Meglátjuk, hogy mit mondanak az orvosok. A meccs maga jó volt, kár Paco sérüléséért.”

A meccs

„Mindig ha meg tudod szerezni a vezetést, utána könnyebb a dolgod. Jól el tudtuk érni a támadóinkat labdákkal, így pedig könnyebb gólt lőni.”

A kapufák

„Szerintem ha szándékosan a kapufát szeretnénk eltalálni, nem lennénk ennyire pontosak. Szerencsére aztán gól is lett egyikből, másikból. Ez csak azt jelzi, hogy közel vagyunk a kapuhoz, ami pedig jó dolog.”

Paulinho újabb góljai

„Paulinho olyan típusú játékos, aki nagyon könnyen kerül gólhelyzetbe, jól kapcsolódik be a támadásokba, és mindig hisz abban, hogy időben odaér.”

Hogyan érnek el a Clásicóra?

„Elégedettek vagyunk. Még van egy hetünk. Egy ilyen szintű meccs esetében az a legjobb, ha nyersz előtte, és van önbizalmad a találkozó előtt. Jó állapotban vagyunk. Ez egy rendkívül nehéz mérkőzés lesz, egy óriási ellenféllel szemben, de nagyon várjuk már a meccset.”

Mi lesz, ha nyernek a Bernabéuban?

„Nem hiszem, hogy egy győzelem azt jelentené, hogy lezártuk a Ligát. Az Atlético egyébként is 6 pontra van mögöttünk. Abban az egyben biztosak vagyunk, hogy ez a sorozat hosszú. Senki nem zárja le a Ligát ilyen korán.”

Sorfalat állnak a Madridnak?

„Még éppen csak befejeztük ezt a meccset. Nem is gondolkoztunk hasonlón. Ez egy kicsit furcsa, nem?

Teljes meccset játszottak

„Az biztos, hogy eleinte kicsit nehéz dolgunk volt, nem tudtuk sokáig megnyitni a játékot. De amint megszereztük az első gólt, már rá voltak kényszerítve, hogy támadjanak is, és többen jöjjenek előre. Jöttek a gólok és a helyzetek… Komolyan vettük minden szempontból. Nagyon fontos volt, hogy jól élményekkel és önbizalommal fejezzük be ezt a meccset.”

Iniesta

„Mit is lehetne mondani? Nagy szerencsém van, hogy számolhatok vele és Messivel, Suárezzel, Aleix-el. Ma egy kicsit más poszton kezdett az ellenfél jellemzői miatt, és mert szerettem volna, hogy Alcácer a baloldalon játszhasson. Andrés pedig bármilyen poszton jól játszik.”

Meg nem adott gól

„A bíró ott van, hogy döntsön. Nem láttam, de amilyen technológiák vannak, meg lehetne állapítani, hogy gól volt-e. Nem tudom, hogy miért nem használja a LaLiga.”

Fejlődés a Szuperkupa óta

„Ugyanaz a csapat vagyunk. Telt az idő, a Liga haladt előre, és minden meccsen azon vagyunk, hogy fejlődjünk, hogy jobbak legyünk. Annak a szuperkupának a körülményei mások voltak, és az ellenfél nagyon jó volt. Gratuláltunk nekik akkor, most egy újabb lehetőségünk van, és megpróbáljuk legyőzni őket.”