„Griezmannról mindenki tudja, hogy el fog menni”

Salinas szerint minden játékossal az történik, ami a franciával

Julio Salinas fontos játékosa volt Johan Cruyff Barcelonájának a 90-es évek elején, ezt megelőzően játszott az Atlético Madridban is. A korábbi kiváló támadó a Clásico előtt néhány nappal beszélt természetesen a nagy meccsről is, de a Griezmann-ügyről is, miután az Atlético Madrid feljelentette a Barcelonát a FIFÁ-nál.

„Griezmann ügyét már tavaly lehetett tudni, amikor hosszabbított az Atléticóval egy 200 milliós kivásárlási záradékkal. Lehetett tudni előre, hogy el fog menni. De ha az baj, amit a Barcelona csinált, akkor mit csinált az Atlético Vitolóval?

„Azt mondják, hogy a piacon csak január 1. után beszélhetsz játékosokkal, és csak olyan játékosokkal, akinek júniusban lejár a szerződésük. Rendben, értem. És azokkal a játékosokkal mi van, akiknek három év múlva jár le a szerződésük. Velük nem beszélhetsz? Ezért találták ki a kivásárlási záradékokat.”

„Griezmann hosszabbított egy 200 millió eurós záradékkal. Lehetett tudni, hogy el fog menni, csak ezért tették bele ezt az összeget a szerződésébe, hogy az Atlético, amelyik nem igazolhatott akkor, meg tudja tartani a keretében. De tudtuk, hogy 2018 júniusában el fog menni, csak az nem volt tiszta, hogy melyik klubba.”

„Most minden jel a Barcelona felé mutatott, úgyhogy senki nem lenne meglepve, ha Griezmann a Barçába igazolna. És ha már mindenki tudja, ez a világ legnormálisabb dolga. Ő az Atlético játékosa június 30-ig, és most is. Hogy aztán elmegy-e végül, már másik kérdés.”

Nem bizonyítható kapcsolatfelvétel

„Először is a kapcsolatfelvételeket nem lehet bizonyítani soha, mert te soha nem beszéltél a játékossal. Képzeld csak el, hogyan lehet bizonyítani egy ebédet a szüleivel? Ezek olyan dolgok, amik napról napra előfordulnak a foci világában, de nem csak Griezmannal. A Barcelona most Coutinhóval beszél, és rajta kívül még ezer játékossal, akiknek talán még 4 év hátra van a szerződésükből. A Madridról nem azt mondja most mindenki, hogy egy csomó támadóval kapcsolatban van?

Jön a Clásico

„A Real Madridot jó állapotban látom. Nincs közük már a szezon elején mutatott játékhoz. Most sokkal stabilabbak, több játékos jobb formába került, így a bámulatos középpályásaik is, mint Modric, Kroos, Isco és Casemiro. Ők mindig figyelemre méltóan teljesítenek.”

„Ezen felül Cristiano is újfent szerez gólokat, most nyerték meg a Klubvilágbajnokságot, úgyhogy tele vannak önbizalommal. A másik oldalon egy veretlen Barcelonát látok. Azt is mondhatjuk, hogy csak két meccset veszítettek el a szezonban, mindkettőt a Madrid ellen, és akkor a Madrid sokkal jobb volt. Van, aki azt mondja, hogy nincs kettő három nélkül, mások pedig azt, hogy harmadikra sikerül.”