Coutinho jön, de a Levante is…

Közelező győzni hazai pályán | Messiék ismét pályán

Spanyolországban a Három Királyok hozzák az ajándékokat a gyerekeknek január 6-án, és a Barcelonának is hoznak, nevezetesen Philippe Coutinhót. A hétvége azonban nem csak a brazilról szól, aki a jövő héten már akár be is mutatkozhat, hanem a Levante elleni bajnokiról is, ami ugyan papíron nem a legnehezebb meccs, de ettől még ugyanúgy oda kell rá figyelni.

December végére szép előnyt épített fel magának Valverde Barcelonája a Ligában, a januári feladat az lenne, hogy ezt minimum tartsa is meg a társaság – ami annyiból nem feltétlenül könnyű, hogy amíg a Kupában áll a csapat, 3-4 naponta mindig van meccs. Visszatért azonban Dembélé, hamarosan érkezik Coutinho, a védelembe pedig a távozni készülő Mascherano helyére Yerry Mina. Így Valverde edző variációs lehetőségei bővülnek, ami a rotáció szempontjából fontos.

A Levante a várakozásoknak megfelelően szerepel idén a Ligában, a kiesés elől menekül, jelen pillanatban éppen jól, mert a 16. helyen áll. Az azonban világos, hogy a Barcelona nem hibázhat, muszáj legyőznie a valenciai gárdát a Camp Nouban. A sztárok közül várhatóan visszatér a pályára Messi és Suárez is a vakációjuk után, hiányozni fog azonban Sergio Busquets, aki a Real Madrid ellen még decemberben megkapta szezonbeli ötödik sárga lapját, így az automatikus eltiltását.

Dembélé kerettag, és valamennyit biztosan játszani fog, Gerard Deulofeu azonban ezúttal is kereten kívül van, könnyen elképzelhető, hogy ő távozni fog a télen.

FC Barcelona – Levante:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti: Del Cerro Grande
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen (Mascherano), Alba – Sergi Roberto, Rakitic, Paulinho, Iniesta – Messi és Suárez.

Levante: Oier, Pedro López, Cabaco, Postigo, Tono – Doukoure, Lukic, Lerma – Jason, Nano, Ivi.