Valverde: „Nem lesz sok meglepetés a meccsen”

Lehet rotáció, de a legjobb csapatot akarja pályára küldeni

Vasárnap délután újra a városi rivális Espanyolhoz látogat a Barcelona, a Király Kupa párharc után ezúttal a bajnokságban, Ernesto Valverde mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján így nem csak a bajnoki került szóba, hanem a korábbi találkozó utózöngéi is. A Barça menedzsere emellett védelmébe vette Sergi Robertót, akinek a Valencia ellen volt egy csúnya szabálytalansága, illetve elmondta, hogy a sűrű naptár miatt bármikor lehet rotáció. 

Az Espanyol

„Azok után, hogy játszottunk két szoros meccset, most kevés meglepetés lesz. Vannak persze alternatíváik, de mindkét csapatnak megvan a maga stílusa. Lelkesek lesznek, nyomás alá próbálnak helyezni minket, akárcsak a kupában. De mi is próbálunk azért meglepetést okozni. Három nagyon fontos pontról dönt a meccs.”

Menedzseri találkozó a derbi előtt

„A pályán riválisok vagyunk, azután viszont mindannyian partnerek. Ennyi az egész.” [Luis Enriquével az elmúlt évben nem voltak ilyen közös találkozói az Espanyolnak, mert a Barça korábbi menedzsere nem ápolt túl jó viszonyt a városi rivális edzőjével – a szerk.]

Iniesta pihenőt kap?

„Lehetséges, hogy Iniesta nem kezd. De nem azért, mert egy nagyon kemény meccset várunk, hanem hogy felfrissítsem a csapatot, többen rengeteg percet játszottak már.”

Lesz rotáció a kupameccsre gondolva már?

„A Valencia meccs nem számít. Az számít, honnan jöttünk, nem az, hogy hova megyünk.”

Piqué játszani fog?

„Csak arra gondolok, hogy a legjobb csapatot küldjem pályára ahhoz, hogy megnyerjük a derbit.”

Ellenséges környezet

„Mindenki nagyon hangos a meccs kapcsán, de az emberek a végén normálisak maradnak. Ellenséges környezetet vártunk más pályákon is, aztán nem történt semmi. Intenzív meccs lesz, mert egy derbi, de nem akarom nagyobbra fújni a lufit, mint amekkora.”

Piqué és Busquets korábbi kommentjei

„Ezek a dolgok a rivalizálás keretében történnek, mást nem tudok hozzátenni.”

Sergi Roberto szabálytalansága a Valencia elleni meccsen

„Teljesen véltetlen volt, nem találta el a labdát. Sergi nem alattomos, mindig a labdára megy. Azt a helyzetet elrontotta, és az ellenfél jött ki rosszabbul belőle. A futballban élők ismerik őt.”

Pontelőny a bajnokságban

„Nem akarok megnyugodni lenni, ez rossz gondolkodás lenne. A bajnokságban még sok van hátra, sok pontot lehet gyűjteni. Most a derbi három pontjának megszerzése érdekel csak, mert a riválisunk is ezt akarja majd.”

A történelem legjobb szezonkezdete előtt állnak

„Ez jó hír számunkra, azt jelenti, hogy jó úton járunk, de per pillanat nem jelent sokat. Holnap a meccs után térjünk vissza rá.”

Dembélé újra edzésbe állt

„Nem fog még játszani. Megpróbálunk olyan óvatosak lenni vele, mint amikor a legutóbbi sérüléséből tért vissza. A következő héten apránként fogjuk terhelni, de nem fogunk kockáztatni vele.”

Edzőként közvetítő szerepben lenni

„Próbálom a pozíciómat a csapatomnak és klubnak megfelelve ellátni. Azt akarom, hogy minden simán menjen, így lehet a legjobban a szembenézni a versenysorozatokkal. Az edzőknek kell a sajtóval szembenézniük, illetve más helyzetekkel is. El kell fogadni a világot olyannak, amilyen.”

Yerry Mina helyzete

„Játszhat holnap vagy máskor, a keretben van és nekem kell majd döntenem. Eddig Piquével és Umtitivel játszottunk. Yerry átment a kezdeti beilleszkedésen, versenyhelyzetben van és a rendelkezésemre áll.”