Piqué és Vermaelen nélkül a Getafe ellen

Csak Yerry Mina bevethető a védelem közepén

Ritka, hogy úgy elfogynak egy csapat védői egy mérkőzésre, mint ahogyan most történik a Barcelonával a Getafe elleni vasárnapi bajnokira. A négy középső védőből ugyanis várhatóan csak egy lesz bevethető, az újonc Yerry Mina.

A kolumbiai már bemutatkozott csereként a Valencia ellen, de minden bizonnyal most játszhat először teljes meccset, mert hogy nincs kire lecserélje őt Ernesto Valverde. Olyannyira, hogy az sem világos, ki játszik majd mellette. Samuel Umtiti a sárga lapos eltiltását tölti. Thomas Vermaelen még nem gyógyult meg a sérüléséből, és még ha szombaton edzene is a csapattal, nincs arra esély, hogy vasárnap már lejátsszon 90 percet.

Gerard Piqué pedig egyértelműen nem egészséges. A múlt hétvégén elszenvedett térszalag húzódása nem súlyos eset, de muszáj pihentetnie a lábát, különösen úgy, hogy Valenciában kapott terhelést bőven. Piqué csak a meccs jelentősége miatt játszott, egyébként viszont pihennie kell, és kezeltetnie a sérülését. Éppen ezért a katalán hátvéd pénteken nem is edzett a csapattal.

Minden jel szerint Piqué nem fog játszani a Getafe ellen – melyet hazai pályán így is, úgy is illik legyőzni. Yerry Mina párja pedig jó eséllyel Serio Busquets lehet, akinek a képességeit általában nem lenne érdemes elpazarolni úgy, hogy védőt játszik, de egyébként nyilvánvalóan képes erre is.