Ernesto Valverde: „Nem árulom el, kik fognak játszani”

Elfogytak a védők | Dembélé visszatért | Nem gondol még a triplázásra

Különleges meccsre készülhet Ernesto Valverde a Getafe ellen: most nem egy rekorddöntés vagy évforduló miatt lehet emlékezetes a Barcelona bajnokija, hanem mert egyedül a friss igazolás, Yerry Mina bevethető a csapat 4 középső védője közül. A Barça menedzsere a meccs előtti sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elismerte, nincs könnyű helyzetben, de nem árulta el kik fognak játszani hátul. 

Nehéz meccs lesz a Getafe ellen

„Sok nehézséget okoztak nekünk [legutóbb, az őszi meccsen], hátrányba kerültünk, de tudtuk hogyan válaszoljunk. Az ellenfelünk kevés gólt kap idegenben és csak néhány pontra van az európai kupaszerepléstől, veszélyes meccs lesz. Csütörtökön még játszottunk, de most már erre a találkozóra kell koncentrálnunk. Sokat fog követelni tőlünk ez a meccs, de most jönnek a hónapok, amikor minden eldől.”

Dembélé újra a keretben

„A játéka azon múlik, hogyan dolgozik, óvatosak leszünk vele, hiába lesz meghatározó a következő időszak. Lassan kell játékba jönnie, de úgy gondoljuk, a holnap egy jó alkalom lesz arra, hogy ott legyen velünk.”

Helyzetjelentés a védőfrontról

„Vermaelen a felépülése utolsó fázisában van, jövő héten csatlakozik a társakhoz. Piqué kapcsán nem fogom elmondani, játszik-e vagy sem. Való igaz, hogy problémái vannak az Espanyol meccs óta és a Mestallában kockáztattunk vele, mert fontos mérkőzés volt. Meglátjuk holnap mi lesz, ez is egy meghatározó meccs lesz.”

Piqué alternatívái?

„Nem fogok tippeket adni a Getafe edzőjének. Digne, Busquets is játszhat, Semedo nagyon gyors, de inkább vészmegoldás lehet ott, mint kezdő.”

Suárez a világ legjobb csatára?

„Számunkra igen. Azt akarjuk, hogy sokáig itt legyen és segítsen nekünk. Számunkra a sajátjaink mindig a legjobbak.”

A triplázás lehetősége

„Az emberek sok mindent remélnek, de ha még nincs trófeád, akkor egyet akarsz. Ha már van egy, akkor a másodikat.. Nekünk még egy sincs, csak egy döntőnk. Azt tudjuk, hogy ha trófeát akarunk nyerni, akkor nyernünk kell a Getafe ellen holnap. Erre koncentrálunk csak.”