Atlético vs. Barça: nyitott a Liga?

Íme a két vezető csapat további sorsolása

A kérdésre természetesen igen a válasz, hiszen még nagyon sok van hátra az idei bajnoki szezonból, és a két csapat közötti különbség mindössze 7 pont jelenleg. Ettől függetlenül azt ki lehet jelenteni, hogy ezt a bajnokságot inkább a Barcelonának kell elveszítenie ahhoz, hogy legyen sansza a madridiaknak.

Diego Simeone csapata stabil, és ugyan nem arat nagy győzelmeket, aránylag jó arányban nyeri a meccseit. Még van hátra meccs bőven, így a 7 pont előny akár behozható is lehet, de az jól látható, a két csapat menetrendjét nézve, hogy

  • a Barcelona sorsolása könnyebb,
  • és az Atlético sem tud csak a Ligára koncentrálni, mert a BL-kiesése után még ott van az Európa-ligában.

Így hasonló mérkőzés számmal is kell számolnia a két klubnak, sőt, eleinte még több meccse lesz az Atléticónak, mivel az Európa-ligában még csak most következnek a 16-os döntők.

A Barcelona a legkeményebb idegenbeli túráin már túl van, a veszélyesebb kirándulások közül egyedül Vigóba és Sevillába kell mennie már, a többi erősebb csapatot otthon fogadja majd, mint a Valencia, a Real Madrid, a Villarreal vagy éppen a közvetlen rivális Atlético.

Ezzel szemben Griezmann és társai még jó néhány kemény idegenbeli csata előtt állnak. Amellett, hogy menniük kell a Camp Nouba, szintén utaznak még Sevillába a Sánchez Pizjuánba, Villarrealba, San Sebastiánba a Real Sociedadhoz, sőt még a Santiago Bernabéuba is. Cserébe otthon könnyebb ellenfeleket kapnak majd tavasszal.

Az viszont jól látszik, hogy a Barcelonának több olyan meccse van, amit papíron nagyobb gond nélkül meg kell tudnia nyerni, még akkor is, ha természetesen igaz a közhely, hogy minden meccs 0-0-ról indul, és játékosoknak ugyanúgy oda kell figyelniük egy kisebb csapat ellen is.