Barça – Girona: Íme az új katalán rangadó

Rotálhat Valverde... vagy mégsem?

Az Espanyol egy cornellai csapat, mondta Gerard Piqué nemrégiben, melyet igazán katalánnak sem tart a Barcelona védője, bár az Espanyol hovatartozásáról sokan, sokáig vitatkozhatnának. Az azonban tény, hogy Girona egy jelentős katalán város, melyben egy ízig-vérig katalán klub is van, és történetesen idén sokkal jobban szerepel, mint az Espanyol. Most pedig a Camp Nouba látogatnak, hogy megpróbáljanak egy újabb nagy bravúrt elérni.

A Gironának az idei az első szezonja a Primera Divisonban a történetében, tehát egy abszolút újoncként szerepel idén úgy, ahogyan a jó középcsapatok szoktak. Mert hogy a Girona a 8. helyen áll a Ligában, egészen közel az európai kupát érő helyekhez. Már most 34 pontja van a piros-fehér együttesnek, tehát bennmaradási gondjai garantáltan nem lesznek, pedig a szezon előtt nyilvánvalóan ez, mármint a bennmaradás lehetett a cél. Azóta azonban folyamatosan jönnek a jó eredmények, ősszel hazai pályán a Real Madridot is le tudta győzni Pablo Machín edző csapata. A Girona egy igazi csoda, és idén valóban el lehet mondani, hogy sportszakmai szempontból a Barcelona – Girona meccs jelenti a katalán rangadót.

Ettől persze még a meccs esélyese a Barcelona, különösen úgy, hogy most a Camp Nouban játszik a két csapat. De hogy sima lesz-e, az nagyban függ attól, hogy azok a játékosok, akiknek lehetőséget ad ez alkalommal Valverde edző, mennyire tudnak felnőni a feladathoz. Arra ugyanis lehet számítani, hogy most fog rotálni Valverde. A kérdés csak az, hogy mennyire, mert a kerethirdetés során máris meglepetést okozott azzal, hogy Yerry Mina, Paco Alcácer, Denis Suárez és André Gomes lettek a kimaradók, vagyis azok, akik alig-alig játszanak. Így pedig rotálni is nehezebb.

Piqué ugyanakkor sérülten is kerettag, bár még így is inkább arra lehet számítani, hogy Umtiti párja most Vermaelen lesz, és nem a katalán hátvéd. Szintén várható Alba és Sergi Roberto kihagyása a csapatból. A középpályán Coutinho kezdhet, Iniesta szinte biztosan kimarad majd. A támadósorban van rá esély, hogy Messi és Suárez közül valaki nem lesz ott a kezdőben. Viszont lehetőséget kaphat Ousmane Dembélé, neki ugyanis pontosan ilyen meccsekre van szüksége, hogy önbizalmat és lendületet szerezzen.

Ami pedig a Gironát illeti, Stuanira és Portura kell a leginkább oda figyelni, nekik nagyon nagy szerepük van abban, hogy a kis katalán csapat idén nagyra nőtt és nála papíron erősebb csapatokat is le tudott győzni.

FC Barcelona – Girona:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti: Alberola Rojas
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Vermaelen, Umtiti, Digne – Busquets, Rakitic, Coutinho, Aleix Vidal – Suárez, Dembélé (Messi).

Girona: Bounou, Ramalho, Bernardo, Juanpe – Maffeo, Pons, Granell, Aday – Portu, Borja García, Stuani.

A Barcelona meccsre készülő kerete: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Luis Suárez, Messi, Dembélé, Cillessen, Coutinho, Paulinho, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Umtiti és Vermaelen

Kimaradók: Yerry Mina, Paco Alcácer, Denis Suárez és André Gomes.