Valverde: „Nem hiszem, hogy formán kívül játszanánk”

Piqué, Luis Suárez és Messi állapota | A Girona nagyon komoly ellenfél | Kemény meccs lesz

Az FC Barcelona szakvezetője, Ernesto Valverde nagyon fontos hétnek titulálta az előttük állót, amikor is a Barça előbb a Girona és a Las Palmas, majd az Atlético Madrid ellen lép pályára a Ligában. Valverde úgy véli, hogy a Girona idén a szezon meglepetése, így magas szinten kell majd játszaniuk, ha otthon akarják tartani mind a három pontot. A katalánok trénere egyébként nem fedte fel a lapjait a várható kezdőcsapatát illetően. 

„A Chelsea elleni mérkőzés olyan értelemben véve viszonyítási pontként szolgál a Girona ellen, hogy mindkét gárda nagyon egyedi stílusban játszik. Mind a két együttes rendkívül jól tud reagálni az ellenfél erősségeire, nekünk pedig most az a feladatunk, hogy kitaláljuk, ők mivel hozakodnak elő majd a meccsen, hogy megállítsanak minket. Kiváló szezont futnak, a szezon meglepetéscsapatáról beszélünk. Az Eibar szintén felülteljesít az előzetesen vártakhoz képest, de nem annyira, mint a Girona. Azzal a lelkesedéssel és intenzitással, amivel ők játszanak, nagyon közel állnak jelenleg az európai szereplést érő helyek egyikéhez.”

Dembélé

„Reményeink szerint megfelelő állapotban, felkészülve várja a mérkőzést, ezért is válogattuk be a keretbe. Ez mindig edzői döntés, és főként annak a függvénye, hogy ki az ellenfél. Már néhány mérkőzés óta a keretben találhatjátok, készen áll a játékra. Meglátjuk, mennyi lehetőséget kap.”

Sergi Roberto kerettagsága a világbajnokságra

„Nem szeretem, ha más edzők dolgába ütöm az orrom, mert én sem örülök, ha mások avatkoznak bele az én munkámba. Ha viszont azt kérdezitek, hogy milyen szinten futballozik Sergi Roberto, az a válaszom, hogy egyetlen egy játékosért sem cserélném el a világon. Számunkra ő a legjobb.”

Piqué bekerült a keretbe

„Az állapotát az edzéseken folyamatosan figyeljük. Csütörtökön elővigyázatosságból nem tréningezett, hiszen a következő héten kilenc pont forog kockán a Ligában. Nagyon fontos hét következik tehát, hiszen már csak 14 forduló van hátra, ebből pedig három le is megy a következő egy hétben. Sokat nyom majd ez a latba. Lehetséges, hogy lesznek változtatások a kezdőcsapatban, de csakis azzal a céllal, hogy megnyerjük a meccseinket.”

Arthur közel a Barçához? 

„Egy játékos, aki máshol futballozik, ezt pedig tiszteletben tartjuk. Láttam már játszani, de még egyszer: máshol játszik.”

Gyengébben futballoznak az elmúlt hetekben?

„Nem gondolom, hogy formán kívül játszanánk. Való igaz, hogy két olyan hazai találkozónk is volt egymás után a Getafe és az Alavés ellen, amelyeken nagyon megszenvedtünk. Ellenben az is tény, hogy a Király Kupában remekül teljesítettünk. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények a Chelsea elleni játékunk láttán, de én azt mondom, hogy ha csak két komoly lövést engedsz a kapudra 90 perc alatt, akkor az komoly teljesítmény… Szerintem rendben vagyunk. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy most már a legkisebb hiba sem fér bele. A 14 hátralévő mérkőzésből nyolc alkalommal itthon fogunk játszani a Ligában. Szombaton este nyernünk kell, egyrészt a pontok miatt, másrészt pedig azért, mert ez egy derbi.”

„Teljesen normális dolognak tartom, ha vitáznak a formánkról. Természetesen én is örülnék, ha elutaznánk a Stamford Bridge-re, aztán dominálnánk az egész összecsapáson és sok gólt lőnénk, de az ellenfelek szintén kiválóak. Mindenkinek lehet véleménye, ezzel nincsen semmi gond.”

Denis Suárezre ismét nem számít

„Ez a szövetség hibája, mert csak 11 játékost jelölhetek a kezdőcsapatba, és a meccskeret sem túl bő. Viccet félretéve, Denis mostanában nem kerül be a keretbe, de ki kell várnia a lehetőségét, aztán élnie kell majd vele.”

Messi és Luis Suárez pihenhetnek?

„Ez egy olyan alternatíva, amit mérlegelünk, de nem fogom felfedni a lapjaimat. Jó állapotban láttam őket az edzéseken, a teljesítményüket pedig csakis dicsérni lehet.”