Valverde: „Ez nem döntő, nagyon sok lesz még hátra”

Mindkét csapat jó formában várhatja a meccset | Már döntött a kezdőcsapatról

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde már eldöntötte, kiket is küld majd a pályára az Atlético Madrid ellen vasárnap délután a Camp Nouban. A tréner a rangadót felvezető sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy noha nagyon szórakoztató és kiélezett összecsapásnak néznek elébe, ez semmiképpen sem dönti majd el a Ligát, mert  a bajnokságból az eredménytől függetlenül még rengeteg meccs lesz majd hátra. 

„Megpróbáljuk meglepni őket, ez természetes, de a két csapatnak annyira pontosan meghatározott stílusa van, hogy inkább felkészülünk a lehető legjobban belőlük. Az Atlético mindig is meg akar lepni egy mély letámadással, és a kezdő sípszótól fogva ki akarja jelölni a területet, hol is járathatod a labdát. Meglátjuk, hogyan sikerül majd az összecsapás, mindenesetre nagyon szórakoztató meccsnek ígérkezik, melyen a három pont megszerzése nagy jelentőséggel bír majd.”

„Fontos mérkőzés lesz tehát, de akármi is történjék majd vasárnap, nagyon sok forduló lesz még hátra a bajnokságból. Ennek ellenére természetesen úgy állunk hozzá a meccshez, mintha az egy döntő lenne, hiszen az Atlético elleni találkozókon csakis így van esélyed.”

Az Atlético jobb formában van? 

„Nem. Szerintem mindkét csapat kiváló formában futballozik mostanság, noha az igaz, hogy az Atlético a legutóbbi két meccsén egyértelmű, gólzáporos győzelmet aratott. Ez az esetükben különösképpen meglepő, hiszen általában beosztják a góljaikat, és azok így nagyon sokat érnek. A Girona és az Eibar azonban szintén kiváló meccseken volt túl, amikor pályára léptünk ellenük. Az Atlético már a szezon eleje óta jól játszik, most annyi a különbség, hogy mi veszítettünk két pontot csütörtökön, a pontok pedig mostanság már kétszer annyit érnek, mint az idény korábbi szakaszaiban.”

Az Atlético taktikája

„Meccseken belül is szoktak váltani, de az biztos, hogy az elejétől fogva nyomás alá akarnak majd minket helyezni. Olyan csapatról beszélünk, amely ha gólt szerez, általában megőrzi annak a jelentőségét, vagyis nem engedi ki a kezéből a három pontot. Erre és a gyors kontráikra figyelnünk kell.”

Griezmann a Barçába igazol a nyáron?

„Nem vagyok jós. Az tény, hogy remek formában van, nagyszerű játékos.”

A mérkőzés kulcsa

„Az ellentámadásaikra nyilvánvalóan figyelnünk kell. Ha megnyerjük a meccset, nyolc pontra távolodhatunk tőlük, ez is a célunk. A mi pillanatnyi formánk miatt azonban egyáltalán nem aggódom. Ha végignézem az idei rangadóinkat, azt látom, hogy mindenhol remek teljesítményt nyújtottunk. A Chelsea ellen a Stamford Bridge-n, a Real Madrid ellen a Bernabéuban, az Atlético ellen idegenben vagy a Juventus ellen otthon… Biztos vagyok benne, hogy a csapat képes lesz megfelelni a kihívásnak.”

Messi pihentetése

„A Las Palmas elleni találkozó előtt gondolkodtunk rajta, de aztán a szerepeltetése mellett döntöttünk, mert egyrészt fontos meccs volt, másrészt úgy véljük, hogy jól beosztja az erejét.”

VAR a következő szezontól a Ligában is

„Logikus döntésnek és pozitív fejleménynek tartom. Az ítéletek fontossága miatt kiemelt hírértékkel bír, pláne, ha figyelembe veszünk néhány dolgot, amik történnek.”