Valverde: „Azt mondjátok, aggódnom kéne, de nem vagyunk annyira rosszak”

Iniesta javul, Piqué rendben van | Mindenképpen nyerni akarnak

A tavalyi szezon mélypontja volt a Málaga elleni idegenbeli bajnoki, ahol Neymart kiállították, a Barça pedig 2-0-ra kikapott, holnap így van miért törlesztenie a csapatnak. Ernesto Valverde a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, nem is szeretnék megismételni a tavalyi eredményt és elmondta azt is, jelenleg fontosabb a holnapi mérkőzés, mint a szerdai, Chelsea elleni, valamint védelmébe vette Dembélét is és a csapat teljesítménye miatt sem aggódik.

Utolsó a Málaga, kellenek a pontok nekik…

„A statisztikák alapján látjuk, hogy az esélytelenebb csapatok a szezon utolsó szakaszában gyűjtik a legtöbb pontot. Egyértelműen szükségük van rá most, nyerniük kell és ez most egy lehetőség lesz nekik. Úgy képzelem, jó hangulat lesz a pályán, veszélyesek lesznek és 200%-ot fognak adni. Legutóbb a Las Palmas ellen sem tudtunk nyerni, úgyhogy ez a meccs most motivál minket. Tavaly is megnehezítették az életünket és ezt nem akarjuk megismételni.”

Fontosabb a Chelsea elleni BL mérkőzés?

„Mindegyik meccs fontos. Azt mondjátok, hogy a Chelsea elleni a fontosabb, ez hiba. Tudva azt, hogy a Las Palmas ellen nem nyertünk, maximálisan a Málagara kell koncentrálnunk előbb.”

Iniesta állapota

„Külön edzett és néhány gyakorlatot már probléma nélkül tud végezni. Korai még arról beszélni, jövő hétre felépül-e. Vannak más játékosaink, mint Denis, bár ő sérült, Coutinho vagy André Gomes a helyére, a saját erősségeikkel, de egyikük sem olyan mint ő, Andrés egyedi. Meglátjuk, hogy érzi magát.”

Iniesta helyettesítésére is jó teszt lesz a holnapi meccs?

„Nem gondolok így a találkozóra. A győzelemre gondolok, nem tesztelésre és nem akarom, hogy bárki is így gondoljon rá.”

Dembélé meccse lehet a holnapi?

„A holnapi, a következő vagy bármelyik másik. Bármelyik mérkőzés megfelelő egy játékosnak, hogy játsszon. Mindig felvállalja a párharcokat és a cseleket, szeret üres területeket bejátszani, jól játszik mindkét lábbal, sokat várunk tőle. Való igaz, hogy a döntéshozatalban még javulnia kell, de még csak 20 éves és ez majd jönni fog a tapasztalattal. Mi hiszünk benne, hogy tanulni és fejlődni fog.”

Nyomás alatt tartja a csapatot az Atletico?

„Senki nem száll ki a versenyfutásból addig, amíg esélye marad nyerni. Annyi előnyünk van az Atleticóval, mint amennyi a Málagát választja el a bennmaradást jelentő megváltástól. Támadni fognak, mert ezt kell tenniük.”

Szorosabb lehet a végére a Liga?

„Nem tudom, mi lesz, a maradék meccseink közül én csak a következőre gondolok.”

Kevés idő van a mérkőzések között…

„Most egy nappal többet tudunk készülni, szombat után csak szerdán játszunk.”

Nehézséget okoz a felállt védelem ellen játszani?

„Ha egy csapat visszaáll, akkor az nem csak nekünk okoz nehézséget, mindenki így van vele. Nem hiszem, hogy problémánk lenne ebben. A világ egyik legjobbjai vagyunk pozíciós játékban, nálunk vannak a világ legjobbjai közül többen is, akik ezt a legjobban játsszák. Csak annyi történik, hogy a riválisaink is erősek és megvan a stratégiájuk ellenünk.”

A második vonal támogatása

„Igaz, hogy vannak játékosok, akik már régóta nem szereztek gólt, de már Coutinho is itt van lehetőségként, és segíteni fog a csapatnak a gólszerzésben is. Úgy tűnik [a kérdések alapján], hogy sok minden miatt aggódnom kéne, de szerintem nem vagyunk ilyen rosszak…”

Piqué állapota

„Folyamatosan erről beszélünk. Ha nem tudna edzeni, az egy rossz jel lenne, de végigcsinálta az edzéseket. Teljesen rendben van, semmi különös nincs vele.”

Neymar esetleges visszatérése?

„Nem tudjuk honnan jönnek ezek a hírek és meddig fognak jutni, de nem fogok feltételezésekről beszélni.”

Arhur érkezése

„Mondott bármit is a klubunk? Ő egy másik csapat játékosa, abszurd róla beszélni.”