„Dembélé erénye, hogy újra és újra megpróbálja”

Valverde sem kertelt, nem volt az év meccse a szombati

 

Ernesto Valverde elismerte, hogy nem rángatta nagyon az istrángot Málagán a Barcelona szombaton este, miután már kétgólos előnybe került, de szerinte ezért nem érheti ezúttal olyan nagy kritika a játékosait. Dembélében nem is elsősorban a mai teljesítményét dicsérte, hanem az állhatatosságát.

Messi hiánya

„Nekem reggel mondták meg, hogy mi a helyzet vele. Már tudtuk a dátumokat előre, amikor több mint valószínű, hogy bekövetkezhet. Nem volt nagyon nehéz helyettesíteni, mert egyértelmű elképzeléseim voltak már előre a mérkőzés alakításával kapcsolatban.”

A Málaga tíz emberrel

„Mindent megtettünk, mert tudtuk, hogy nagyon fontos 3 pontért harcolunk. Tudom, hogy amikor a sereghajtóval találkozol, mindenki ténynek veszi, hogy nyerni fogsz, de ők nehéz helyzetben vannak, egyáltalán nem biztos, hogy egyszerű lesz. Azonban előnybe kerültünk, és ez segített. És később már minden könnyebb volt Samuel kiállításával. 0-2 volt, a meccs még nem dőlt el, de tudat alatt ott volt bennünk, hogy szerdán lesz egy meccsünk, az ellenfelünk 10 emberrel játszik… Végül megszerezhettük volna a harmadikat.”

Dembélé meccse

„Szükségünk volt arra, hogy a szélsők törjenek befelé, hogy tudjunk kényszerítőket teremteni, és hogy ki tudjuk használni a szélsőink előretöréseit. Ma Dembélé többször hozott jó döntést, mint máskor, de benne az a jó, hogy mindig keresi az ellenfelet, mindig megpróbálja a cselt, ráadásul remekül szakad el az emberétől, mint most is a második gólnál, remekül mozog és gólpasszokat ad.”

Zidane szerint még nyitott a Liga

„Egyértelmű, hogy a Madridot is riválisnak tartjuk a bajnoki címért folytatott harcban. Amíg a számok nem az ellenkezőjét mondják, addig nem zárok ki senkit a bajnoki címért folytatott harcból. És ők is jól teszik, hogy nem zárják ki magukat belőle.”

A tartalékok szintje

„Ma többé kevésbé jók voltak, még ha a mai meccsnek voltak is különös szakaszai a Málaga helyzete miatt. De elégedett vagyok mindenkivel.

Időkérés a fociban?

„Szerintem egy szünet egy ad-hoc pillanatban… nos nem vagyok mellette. A foci a játékosoké, és megértem, hogy a foci szépsége ez is, hogy felül kell tudni múlni adott szituációkat a pályán belül.”