A szünet előtt még… vissza a Ligához

Barça - Athletic

Mindenképpen sikeres hétet zár a Barcelona vasárnap, még valószínűleg akkor is sikereset, hogy ha az Athletic elleni bajnokiját esetleg nem tudja megnyerni. A Chelsea elleni továbbjutás volt ugyanis a fő feladat, ezt pedig sikerrel teljesítették Messiék. Az Athletic elleni találkozó után a szezon hajráját felvezető válogatott szünet következik.

Az Athletic elleni bajnoki hazai pályán normális körülmények között nem lenne különösen nehéz a Barcelona számára, de most éppen azért, mert a hét legfontosabb részén túl van a csapat, illetve a meccs után szünet következik a Ligában, bőven benne van a pakliban, hogy nem lesz sima mérkőzése a Barcelonának. Az ehhez hasonló szituációkban ugyanis benne van az esély, hogy a Barça nem tud úgy felpörögni, mint egyébként tenné, az Athleticnek viszont természetesen fontos lesz a Camp Noubeli fellépés.

Az Athleticnek nincs top szezonja, jelenleg is csak a 13. helyen állnak a bajnokságban, ami azt jelenti, hogy idén aligha futnak be európai szereplést érő pozíciókban. Tavaly ez sikerült, olyannyira, hogy az Európa-ligában egészen eddig a hétig állva is maradtak a baszkok. Most csütörtökön viszont az Olympique Marseille kiejtette a sorozatból Ziganda edző csapatát.

Ezért az Athletic is fáradt lehet, de annyi sérültje és hiányzója azért nincs, mint a Barcelonának. A katalán oldalon meglepetésre Andrés Iniesta továbbra is keretben marad, ami arra utal, hogy a középpályás sietős rehabilitációja teljes volt, és nem szorul rá újabb kezelésekre. Továbbra is sérült azonban Semedo, Denis Suárez, illetve a héten kidőlő Sergio Busquets is. A meccs előtt sérült meg könnyebben Thomas Vermaelen, Luis Suárez pedig most sárga lapos eltiltását tölti. Ilyen hiányzókkal kell számolnia és terveznie Valverde edzőnek, aki még Carles Aleñát is felhívta a meccskeretbe a sok hiányzó miatt.

Várható Dembélé újabb szereplése, Coutinho visszatérése a BL után, Iniesta viszont valószínűleg inkább pihenni fog. Kérdéses, hogy Paco Alcácer kap-e lehetőséget a támadósorban most, hogy Luis Suárez nem játszhat.

Bár nem várható könnyű 90 perc, a bajnoki cím szempontjából sokat jelentene a három pont, hiszen ez biztosan konzerválná az Atléticoval szemben eddig elért 8 pontos előnyt.

FC Barcelona – Athletic Club:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti: Jaime Latre
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitic, André Gomes, Coutinho, Dembélé – Messi, Alcácer.

Athletic Club: Kepa, De Marcos, Unai, Íñigo Martínez, Lekue, San José, Beñat, Williams, Raúl García, Susaeta – Aduriz.