Valverde: „Nem vehetjük le a lábunkat a gázról”

Beszélt a Romáról, Busquets-ről és Iniestáról is többek között

A Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde beszélt a sajtó előtt a vasárnap délutáni, Athletic Bilbao elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján, ahol természetesen több aktualitás mellett szóba került az is, hogy mi a véleménye a Bajnokok Ligája sorsolásáról, ahol a Barcelona az olasz AS Roma együttesét kapta ellenfélnek a negyeddöntőben. 

Mit várhatunk az Athletic játékától?

„Ők mindig veszélyesek, vagy legalábbis ez a benyomásunk. Számomra különleges lesz. Mindig nagyszerű szellemben játszanak. Nyolc ponttal vagyunk az Atlético előtt, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy levegyük a lábunkat a gázról. A három pont döntő fontossággal bír, hiszen haladunk a célegyenes felé tíz bajnokival a vége előtt, ráadásul az április nagyon sűrű lesz. Ez egy fontos időszak nekik is [az Athleticnek – a szerk.], hiszen nyolc pontra vannak az európai kupaszereplést érő helyektől, .”

Hiányzások

„Thomas [Vermaelen] megijesztett minket. Nagyot ütközött Cuencával. A tesztek eredményei azonban megnyugtattak. Semedo, Denis és Busquets visszatérnek majd hozzánk a nemzetközi szünet után.”

„Nem ez az első alkalom, hogy nem áll a rendelkezésünkre [Busquets], illetve vannak más játékosaink is, például Rakitic jól játszott ott korábban. Sergio viszont a legjobb ebben a pozícióban, és nehéz pótolni őt, ez tény. Játékosokat elveszteni sosem jó, és Busquets a kulcs, hogy összekapcsolja a védelmet és a támadókat, illetve letámadja az ellenfelet. Egyébként Luis Suárez kiesése is problémákat okozhat nekünk.”

Roma a Bajnokok Ligájában

„Veszélyes azt mondani, hogy a negyeddöntőben könnyű sorsolás lenne. Nem akartunk a Real Madriddal vagy a Sevillával játszani, mert jól ismerjük egymást. Az olasz csapatok mindig veszélyesek, és a Roma megverte a Chelsea-t, illetve az Atlético előtt végezett a csoportban. Nagy potenciál van bennük. Sok oka van annak, hogy miért nem lesz könnyű: a fejlődésük, az edzőjük, Monchi…”

Iniesta megjegyzései meglepték?

„Ez tőle függ, de nem lepett meg. Nem gondolok a következő szezonra. Azon gondolkozom, ami előttünk áll. Mindenesetre Iniesta nélkül furcsa lenne a Barcelona.”

„Iniesta egy egyedülálló, páratlan játékos, de Carles Aleñá nagyszerű jövő előtt áll ebben a klubban.”

Gondol a triplázásra?

„Nincs az eszünkben, van esélyünk rá, de semmi több. Hihetetlen egyébként, hogy amikor háromszor döntetlent játszottunk egymás után, miről is beszéltek, és most pedig már a triplázásról van szó… Bármikor lecsúszhatunk róla. Nem gondolok a korábbi eredményekre, függetlenül attól, hogy Pep és Luis Enrique is megtették ezt az első évükben.”