Valverde: „Nem félek attól, hogy az emberek elvárnák a triplázást”

Messi, Dembélé, Iniesta, Rakitic...

Luis Suárez távollétében is simán nyert vasárnap délután az Athletic Club ellen 2-0-ra a Barcelona a Camp Nouban. Ernesto Valverde elmondta, nem aggódik a szurkolók nagy igényei miatt, és hogy esetleg csalódásként élnék meg, ha nem sikerülne triplázni a szezon végén.

A mérkőzésről

„Bizonyos mértékben a mérkőzés attól függött, hogy hogyan jöttünk ki a nyomás alól, de úgy gondolom hogy az első félidőben erőteljesebbek és határozottabbak voltunk, két gólt is szereztünk. Az első játékrészben domináltunk, és sok gólhelyzetet teremtettünk, ragyogóan játszottunk. Eldönthettük volna a meccset. A második félidőben akaratlanul is levettük a lábunkat a gázról stabilak voltunk. Két nagyon eltérő félidő volt, talán az első félidő is hatással volt rá, hogy így alakult a második. Nem volt sok helyzet a meccsen ezt követően már, sem nálunk, sem az ellenfélnél.”,

A triplázás lehetősége

„Nem aggódom amiatt, hogy az emberek elvárnák tőlünk, hogy triplázzunk. Mondhatják, hogy van esélyünk rá, de ez nagyon messze van. A szenvedély előtérbe kerül, amikor nyersz, és az ellenkezője történik, amikor vereséget szenvedsz, vagy döntetlent játszol. A játékosainknak csak arra kell összpontosítania, hogy így folytassák.”

A veretlenségi sorozat

„Szeretnék veretlen maradni, de miért beszélünk erről, hiszen egészen könnyen elveszíthetjük a következő meccsünket. A szezon hátralévő része nagyon kemény lesz, de tudjuk, hogyha fenntartjuk ezt a formát, közelebb fogunk kerülni a célunkhoz. Mindössze 27 pont maradt, és megpróbáljuk mindet megszerezni. Ha így folytatjuk, az segíteni fog elérni a célunkat.”

Dembélé jó formája

„Dembélé rendkívüli képességekkel rendelkezik, de úgy gondolom, hogy még óriási fejlődési lehetőség rejlik benne. Jelenleg tanulja a játékunkat, ez attól függően változik, hogy milyen rendszerben játszunk. Azt hiszem, hogy az elmúlt hetekben fontos lépéseket tett előre.”

Messi

„Abban reménykedem, hogy megtanít néhány dolgot nekem. Minden nap felfedez valami újat. Tudatában van annak, hogy mit kell tennie, és hogy mire van szüksége a csapatnak. Reméljük, hogy továbbra is együtt fogunk tanulni.”

Iniesta

„Jelen pillanatban mindössze annyit tehetünk, hogy várunk, hogyan dönt. Eddig nem mondott semmi olyat, ami végleges lenne. Nem tűzheted ki az eladva táblát senkire idő előtt. Tudjuk, hogy mit ad ő a csapatnak, és mindannyian azt szeretnénk, hogy örökre maradjon velünk. Most nagy a tét, sok sorozatban érdekeltek vagyunk, meglátjuk a szezon végén.”

Rakitic

„Rakitic nagyon magas szinten játszott. Tudtuk, hogy Busquets-et jól fogja helyettesíteni, mert jól játszik abban a pozícióban. Sokat ad a csapatnak”

Válogatott szünet

„Ezek a hetek nekem mindenképpen nagyon jól jönnek. Egy ideig nem látjuk egymást. Ez lehetősége ad nekünk is arra, hogy nyugodtabban és mélyebben elemezzük, ami előttünk áll. Illetve egy kicsit elszakadni szintén jól jön. Nem fogunk tudni speciális fizikai felkészítést végezni, mert nem fogunk tudni számolni a játékosokkal a szünet miatt. El fognak utazni, és valaki kedden, szerdán vagy csütörtökön fog megérkezni… nem lesz lehetőség rá. Megpróbálunk nem elveszteni egy játékost sem.”

A Barça inkább stabil, mint nagyszerű

„Nem, én nagyon jól vagyok. Mindenkinek van egy elképzelése a csapatról. Ami engem érdekel, az az én elképzelésem, és hogy mit gondolok. Egyáltalán nem érzem magam rosszul attól, amit ők mondanak.”

Egyben könnyű és nehéz ezt a csapatot irányítani

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen képességű játékosokkal rendelkezem. Mindent megértenek elsőre, bármilyen taktikai utasítást, egy veleszületett képességük van arra, hogy ezeket átvigyék a gyakorlatba. És hogy kell őket irányítani… Én csak a csapat tagja vagyok, ők ezt megértették, és elfogadtak engem.”