Kezdődhet a bajnoki visszaszámlálás?

27-ből 16 pont elég lenne a bajnoki címhez

A bajnokság 29. fordulója után a Barcelona előnye 11 pontra nőtt a második Atlético Madriddal szemben, a harmadik Real Madrid 15 pontra van. Nem kell túlzottan optimistának lenni ahhoz, ki lehessen jelenteni: nagyon közel áll a bajnoki címhez a Barcelona, hiszen már csak 9 forduló van hátra az idei pontvadászatból.

A Villarreal vasárnap este legyőzte az Atlético Madridot, mely így 11 pontra került a Barça mögé, ami nyugodtan tekinthető 12 pontos előnynek is, mert a két csapat egymás elleni eredményeiben a Barcelona a jobb. Tehát pontegyenlőség esetén is a Barcelona lenne a bajnok. Ez az előny nem lenne döntő, ha még jóval több meccs lenne hátra, ám a válogatott szünet után már a hajrára térnek vissza a játékosok.

Ráadásul olyan 9 fordulós hajrára, ahol a Barcelona sorsolása még ha nem is könnyű, de az Atléticóval összevetve nem nehezebb.

30. forduló: Sevilla-Barcelona // Atlético-Deportivo
31. forduló: Barcelona-Leganés // Real Madrid-Atlético
32. forduló: Barcelona-Valencia // Atlético-Levante
33. forduló: Celta-Barcelona // Real Sociedad-Atlético
34. forduló: Barcelona-Villarreal // Atlético-Betis
35. forduló: Deportivo-Barcelona // Alavés-Atlético
36. forduló: Barcelona-Real Madrid // Atlético-Espanyol
37. forduló: Levante-Barcelona // Getafe-Atlético
38. forduló: Barcelona-Real Sociedad // Atlético-Eibar

A Barcelonának kiemelt meccs lesz a Sevillát követően a Valencia, a Villarreal és a Madrid elleni hazai meccsek, idegenben még a vigói túra – a hagyományok miatt.

De a lényeg, hogy a Barcelonának ezeken a meccseken a megszerezhető 27 pontból elegendő lenne 16-ot gyűjtenie, és már azzal bajnok lenne. Az esélyek már erre is igen nagyok, de feltételezhető, hogy az Atlético is fog még pontokat veszíteni, és a Barcelonának értelemszerűen annyival kevesebb már elegendő lenne, hogy révbe érjen. De ha Messiék rá akarnak menni arra, hogy veretlenül legyenek bajnokok, ami a 20 csapatos spanyol bajnokság esetében még soha senkinek nem sikerült.