A Clásico dönt a veretlen Ligáról?

A 36. fordulóban rendezik - "szép zárása" lehet a bajnokságnak

Kilenc forduló maradt a bajnokságból, a Barcelona nyilvánvalóan toronymagas esélyese most már a trófeának. A megszerezhető 27 pontból 16-ot elegendő lenne gyűjtenie most már a katalán csapatnak, melynek ugyanakkor lesznek nehéz meccsei áprilisban is bőven. Ezzel együtt arra van inkább sansz, hogy a Real Madrid elleni 36. fordulóban esedékes Clásicón nem a trófeáért fognak harcolni a csapatok, hanem a presztízsért.

És ennek sokféle formája lehet, mindkét csapat talál majd motivációt biztosan a meccsben, attól függetlenül is, hogy egy Clásico eleve a presztízsről is szól.

Real Madrid

A Madrid számára a legnagyobb fegyvertény az lenne, ha a meccsel elvenné a bajnoki címet a katalán csapattól, akár a maga javára, akár az Atlético javára fordítva a Liga végkimenetelét, bár erre nincs túl sok esély, figyelembe véve a Liga állását.

Elérheti azonban azt is, hogy egy győzelemmel elcsúsztassa a Barcelona ünneplését – ehhez az kellene, hogy addig ne nyerjék meg a bajnokságot Messiék, és azon a meccsen se szülessen olyan eredmény, ami kedvező a Barcelonának.

Illetve nem utolsósorban az is nagy fegyvertény lenne a Madridtól, ha pont egy Clásicón elért győzelemmel fosztaná meg a Barcelonát attól a dicsőségtől, hogy veretlenül nyerjen bajnokságot – ami a Ligában 20 csapatos rendszerben még senkinek nem sikerült.

Barcelona

A Barça pontosan ezek ellenkezőjét érheti el, ha nyer a Madrid ellen. Ha addig veretlen marad, és a fővárosiak ellen sem kap ki, már csak 3 forduló maradna számára a szezonból – a Kupadöntő miatt elhalasztandó találkozója miatt –  amin nem szabadna legyőzőre találnia.

A legnagyobb öröm pedig nyilvánvalóan az lenne, ha éppen a Real Madrid ellen egy győzelemmel nyerhetné meg a bajnokságot a katalán csapat, és a meccs után ünnepelhetne együtt a Camp Nou az egész csapattal. Erre éppenséggel lehet is esély a Liga jelenlegi állását figyelembe véve, de addig még sok minden változhat a bajnoki tabellán.

És ha a Barça addig megnyeri?

Akkor jöhet majd az újabb, sajtó által generált vita, hogy kell-e sorfalat állnia a Madridnak a Barcelona számára, amit a katalán csapat nem tett meg tavaly decemberben, amikor a Real frissen megnyerte a Klubvilágbajnokságot. A témáról Valverde edző egyébként azt mondta decemberben, hogy már nem arról szól a sorfal állás, mint kellene.

De ha így is lenne, és már bajnok lenne a Barcelona, akkor is bőven maradna feszültség a meccsben, hiszen a Madrid pontosan azért hajtana, hogy egy győzelemmel bizonyítsa: nincs olyan nagy különbség a két csapat között az idei szezonban, mint azt a tabella mutatja…