Bartomeu: „Készen állunk, hogy bajnokságot váltsunk” #Április1.

Tárgyalnak a francia és az olasz ligával

Katalóniában továbbra is rendezetlen a politikai helyzet, és az országrész esetleges függetlenedése Spanyolországtól hosszú ideje téma. Az is igaz, hogy a folyamatok nem feltétlenül a megfelelő irányba tartanak, amelyben egy fontos negatív elem volt mostanában Carles Puigdemont letartóztatása, aki korábban a katalán kormány elnöki tisztségét töltötte be.

Frissítés: Boldog húsvétot és április elsejét kívánunk 🙂 

Az FC Barcelona az elmúlt hónapokban kivárt és nem helyezkedett nyilvánosan egyik oldalra sem, de ez a csend most megtört. Josep María Bartomeu elnök először beszélt nyíltan arról, hogy az FC Barcelona a hagyományai miatt nem teheti meg azt, hogy ne álljon ki a katalán emberek többsége mellett, és azon szándékuk mellett, hogy el szeretnének szakadni Spanyolországtól.

„Több vagyunk, mint egy klub. Mindig is így volt, és mindig így is marad. A történelmünk miatt nem csukhatjuk be a szemünket. Ahogy a gyerekkorunkban is a Barça volt a katalán nép támasza az elnyomó rendszerben, most is meg kell tennünk a magunk részét ebben a helyzetben. Nem engedhetjük és nem nézhetjük tétlenül, hogy a jogainktól megfosszanak, a vezetőinket pedig bebörtönözzék.”

„Készen állunk arra, hogy a következő, 2018-2019-es szezont már ne a spanyol bajnokságban kezdjük meg, ha a spanyol kormányzat rövid időn belül nem változtat az eddigi felfogásán. Addig is tárgyalunk a francia és az olasz bajnokság képviselőivel.”

Bartomeu tehát nyitva hagyta a kaput a spanyol bajnokság felé is, de most először beszélt arról, hogy a klub keresi a lehetőségét annak, hogy Katalónia függetlenedésével együtt az FC Barcelona se tartozzon szükségszerűen Spanyolország nemzeti bajnokságához.