Valverde: „Dühítő, ahogy kiengedtünk a második félidőben”

Látott dicsérendő elemeket is | Óva intett: még nem bajnokok...

Ernesto Valverde vezetőedző nyugodtan értékelt a Leganés elleni győzelem után a Camp Nouban, ám többször elismételte, hogy a második félidőben látott kiengedést nemcsak helytelennek tartja, de egyenesen dühítő is a számára. Valverde egyébként látott pozitívumokat is, amikről szintén beszélt, de ez a negatívum visszatérő elem volt a sajtótájékoztatóján, ahol szóba került még a madridi derbi, valamint az esetleges sorfalállás az ősi rivális Real Madrid részéről.

„Az első félidőben jól játszottunk, számtalan gólhelyzetet dolgoztunk ki, majd a második félidőben visszavettünk. Tudjuk, ez már többször is előfordult velünk. Ez egy hiba, amit ismét elkövettünk, hiszen egy kétgólos különbség sosem végleges, kérdezzék csak meg a Sevillát… Jobban örültem volna, ha előbb lezárjuk a mérkőzést, mert amikor az ellenfél szépít, akkor utána több energiát kell mozgósítanod, hogy újra sínre helyezd a találkozót. Sajnos játszottunk a tűzzel, ebben van némi felelősségünk.”

„Rengeteg pozitívum is van, félreértés ne essék. Sergi Roberto remek dolgokat csinált, André jól játszott, Rakitic nagyon hasznos volt, Thomas magas színvonalon focizott. Ennek ellenére történt, ami történt a második félidőben.”

A veretlen Liga vagy a Bajnokok Ligája ér többet?

„Nem tudom, még egyikhez sem volt szerencsém eddig.”

Messi és az izomfájdalmai

„Úgy láttuk, hogy jó állapotban van, a góljai pedig mindenkinek segítenek. Remekül tudja egyébként kontrollálni az adott testrészt, ezt láthatjuk.”

Madridi derbi

„Nem érdekel ez a mérkőzés. Aki elhiszi, hogy már bajnok, az téved. Az utolsó meccsig küzdenünk kell, különben bajba kerülhetünk.”

Denis Suárez

„Nem csak a játékos teljesítményének a függvénye az, hogy mennyit játszik, hanem a meccs alakulásától is függ. Ma többet is játszhatott volna, ám a szoros állás miatt nem éreztem úgy, hogy őt kell pályára küldenem.”

Veretlenségi rekord beállítása

„Ne felejtsük: ez egy közös rekord Luis Enrique csapatával, vagyis egy idényen átfutó. Nem tudom, mi a titka. Mi úgy dolgozunk, hogy minden egyes meccset meg akarunk nyerni. Egy biztos: nagyon nehéz ezt elérni.”

Dembélé

„Támadásban tetszett Dembélé játéka, hatalmas tehetség. Ezen felül képes volt hasznosan teljesíteni az összjátékban, a letámadásban, valamint az ellenfél nyomás alá helyezésében… Ezeken a területeken fejlődést mutat, noha még bőven van is mit tanulnia. A tehetsége adott, a többin szimplán dolgoznia kell.”

A csapat állapota

„Ha azt látom, ahogy az első játékrészben játszottunk, jó érzéseim vannak. Ha azt látom, ahogy Sevillában feltámadunk annak ellenére, hogy nem dominálunk, jól érzem magam. Az viszont kifejezetten dühít, amikor a második félidőben kiengedünk, és egy biztos állást kockáztatunk, izgalmassá téve ezzel a meccset. Ez pedig elvileg a saját kezünkben van.”

Sorfal állás

„Nincs mit mondanom, hiszen még bajnokok sem vagyunk.”