Zidane: „Nem fogunk sorfalat állni a Barcelonának”

Szerkesztetlen formában az edző mondatai

Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője jó előre elejét vette a sajtó találgatásainak, ami egy esetleges bajnoknak járó díszsorfal állítását illeti. Ő személy szerint úgy döntött, hogy nem fognak sorfalat állni a Barcelonának, ha úgy adódna, hogy a Barcelona a májusi Clásico pillanatában már bajnok lenne.

A döntés hátterében természetesen ott lehet az a tény, hogy decemberben a Barcelona döntött úgy: nem áll sorfalat a Klubvilágbajnokságot megnyerő Madridnak.

A francia edző sajtótájékoztatóján elhangzott gondolatait a pontosság érdekében szerkesztetlen formában közöljük – a Barcelonához nem kapcsolódó válaszok, információk elhagyásával. 

Jutalmaznának egy esetleges holnapi győzelmet, (Atlético Madrid ellen – a szerk.) még ha ez akár azt is jelentheti, hogy sorfalat kell állniuk a Barcelonának?

„Mi nem fogunk sorfalat állni. Semmi több. Mi a holnapi meccsünkre koncentrálunk, nem fogunk sorfalat állni, és csak a három pont megszerzésére gondolunk.”…

Azt mondta, hogy nem fognak sorfalat állni a Barçának?

„Nem tudom, hány nap vagy hét múlva megkérdeznétek. Ahogyan Tomas is megkérdezte. A válasz teljesen egyértelmű, és nem is kell beszélnem többet erről a témáról.”

Miért nem fognak sorfalat állni a Barçának? Van köze ahhoz, hogy a Barça sem állt a Klubvilágbajnokság után?

„Nem, ez egy döntés, ami már meg lett hozva. Miért? Ez az én döntésem és kész… Mi… Én nem értem a sorfalat, úgyhogy végül nem lesz és kész. De még messze vagyunk a szezon végétől.”

De van köze ahhoz, hogy a Barça megtörte a tradíciót a Klubvilágbajnokság után?

„De te magad mondtad, a Barça megtörte, úgyhogy nem tudom, hogy miről beszélsz. Nem létezik, öreg. Éppen most mondtál el mindent.”