Vissza a hétköznapokba…

Folytatták a munkát - már a Valenciára készülve

A Roma elleni dráma és kiesés után csütörtökön ismét edzésbe állt a Barcelona kerete, hogy előre nézzen és már a soron következő feladatokra koncentráljon. Világos, hogy nehéz elfogadni, ami történt Olaszországban, de muszáj, mert két trófeát még megszerezhet a klub.

Ezekért pedig harcolni kell, már a hétvégén is a Valencia elleni hazai bajnokin, amin újabb lépést tehet előre a csapat a bajnoki cím felé. Ha győz, már csak 7 pontra lesz szüksége ahhoz, hogy behozhatatlan előnyt építsen fel magának.

Az a meccs azonban nem lesz egyszerű egyrészt a keret lélektani állapota miatt, másrészt mert lesznek hiányzók. A középpályán sem Busquets, sem Rakitic nem lesz bevethető, előbbi továbbra is sérült, utóbbit szerdán délután műtötték meg a bal kezén, mert a hüvelyujjánál van egy törése. Helyettük a legnagyobb eséllyel a csapatba André Gomes és Sergi Roberto pályázik a csapatba, illetve esetleg még Paulinho.

 De a legfontosabb a lélektan lesz, hogy miként sikerül összeszednie magát a padlóról a társaságnak, mert most garantáltan onnan kell felállni. A meccset szombaton délután játsszák, a jövő héten pedig hétközi fordulót rendeznek még a Kupadöntő előtt, és az sem lesz könnyű meccs, mert a Celta ellen kell majd pályára lépni idegenben.

A csütörtöki edzésről a már említett Busquets és Rakitic mellett más nem hiányzott, visszatért Lucas Digne, és a B keretből edzett Carles Aleñá és Riqui Puig is.