Megünnepelték a duplázást a szurkolókkal

A hagyományos városnéző túra a nyitott tetejű buszon | A stadionban mondott beszédek ezúttal elmaradtak

Az FC Barcelona együttese a hagyományosnak mondható városi túráját megtéve megünnepelte a klubtörténelem nyolcadik dupláját, illetve egyben a klub 25. bajnoki címét az egyesület szurkolóival. A csapat a nyitott tetejű buszon  haladt végig a város főbb pontjain, és a szurkolókkal való találkozás mellett nem maradtak el a szokásos poénok sem – elég csak Dembélé konfettijére vagy Suárez mesteri cselére gondolni… Az utolsó ünneplését abszolváló Andrés Iniesta kissé mélabúsnak tűnt, de a saját nevelésű középpályás így is ölelkezett mind Messivel, mind a tréner Ernesto Valverdével. 

Az elmúlt 10 évben ez volt a klub 7. bajnoki címe, az utolsó 28 bajnoki kiírásból pedig 15 alkalommal a Barça végzett az élen. Egészen elképesztő számok, amihez ráadásul társul az a tény is, hogy az idei az egyesület 25. bajnoki címe, ami ugyan nem egy jubileumi szám, de jelentős mérföldkőnek tekinthető. Ennek következtében a bajnoki győztes csapat egy kétórás felvonulás keretében meg is ünnepelte a sikert, és együtt örült a szurkolókkal a nemrég elhódított trófeáknak.

A német Marc-André ter Stegen egyébként a mai, hétfői napon ünnepelte a 26. születésnapját, vagyis számára a duplázás megünneplése egy dupla ünnep volt. Rajta kívül is akadt látnivaló a csapatbuszon. A fent említett jeleneteken túl Messi és Iniesta ölelkezése egy közös fotóra sokakból egészen biztosan nosztalgiát fog kiváltani, de a francia Samuel Umtiti sem úgy viselkedett, mint aki egyáltalán is gondolkozna a távozáson. Mindeközben Valverde mester – a szenvedélyének hódolva – számtalan fotót készített a játékosairól, talán motivációs célból is már az előszezonra gondolva, amikor a játékosok majd róják a köröket a nyári hőségben. A stadionon belüli ünneplés, ahol a játékosok és az edzők is szót kapnak, ezúttal indoklás nélkül elmaradt, de ez a hangulaton egyáltalán nem látszódott, amikor körülbelül negyed kilenc környékén a játékosok hazafelé vették az irányt a Camp Nou-ból.

A 25. bajnoki címhez egy különleges póló is dukál! Ha érdekelne egy egyedi tervezésű, külön erre az alkalomra készített póló, akkor látogass el a most nyíló Eurobarça Shopba vagy menj rögtön a ’Campions25’ termék aloldalára!

A nagyjából két órás városi túra egésze videón: