„Nyerhettünk is volna, de elégedett vagyok”

Valverde a 2-2 után

Ernesto Valverde főként csapat küzdőszellemét, az emberhátrányban tett erőfeszítéseket emelte ki a Madrid elleni 2-2 után, amivel a Barcelona továbbra is veretlen a Ligában.



Ünneplés a pályán

„Ez teljesen normális volt a játékosok számára, ők a főszereplők”

A mérkőzés

„Nem volt koffeinmentes egyáltalán, nagyon is volt benne koffein. Az ilyen meccsekben mindig kell legyen feszültség. Intenzív volt az első perctől kezdve. Mindannyian le szeretnénk győzni az ellenfelet. A gólok gyorsan jöttek, és aztán nehézzé vált a lapok miatt. A második félidőben keményen harcoltunk, hogy ne lehessen érezni az emberhátrányt. Nem mondtunk le a támadásokról. Még jobban össze kellett állnunk, és nem volt szabad visszaállnunk.”

„Sok szakasza volt a meccsnek. Jól kezdtünk, egyre jobban felülkerekedtünk a letámadásukon, veszélyesen érkeztünk a kapu elé. Később az igaz, hogy a labdavesztéseink kontrákat generáltak. A Madrid, ha van helye futni, nagyon gyorsan megbüntet. Így is lett az első gólnál. A második félidőben sokkal egységesebbek kellett, hogy legyünk. Volt esélyünk arra, hogy nyerjünk.”

Még a játékvezetésről

„Azzal a pozitív érzéssel megyek haza, hogy a csapat mindent beleadott. Emberhátrányban voltunk, tudtuk, hogy nagyon fárasztó lesz, volt esélyünk is arra, hogy nyerjünk. A bírót tekintve nem tudom, hogy kit büntetett vagy kinek kedvezett. Ha lenne VAR, még mindig játszanánk a meccset.”

Nehéz egy ilyen meccset vezetni

„Ez nyilvánvaló. Ezért kell nekünk is a bőrébe helyezkednünk. Én úgy jövök ide, hogy a Barça edzője vagyok, és mindent a saját csapatom javára nézek. Mit mondhatnék? Én nagyon bosszús voltam Sergi Roberto kiállítása miatt. Lehet, hogy fölemelte a kezét, de nem hiszem, hogy ez kiállítás ért volna. Talán azért mondom, mert ismerem Sergit. Döntő játékhelyzet volt.”

Jó eredmény

„Elsősorban a csapat erőfeszítései miatt. Mindig nehéz dolog létszámhátrányban, és még inkább a Real Madrid ellen. Ők meg tudják találni a réseket az ellenfél védekezésében. Akár még nyerhettünk is volna, de elégedettek vagyunk.”

Várja már a vakációt?

„Azért erre még van idő. Most a fejemben ez a három meccs van, ami még előttünk áll, és van tétjük: Az, hogy egy egész Liga során veretlenek maradjunk.”

Piqué sorfala

„Teljesen improvizáció volt. Ez a Piqué olyan, mint a fiók tele meglepetésekkel. Azt mondták nekem, hogy sorfalat kell állni, és meg is tettem. Végeredményben akik ezt megcsinálták, azok a játékosok, akik képviselnek minket. Ez rendben volt így, megérdemlik.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.