Valverde: „Fent szeretnénk tartani a játékunk szintjét”

Jó volt a szezon | Három mérkőzés maradt hátra

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde, aki a klub történetének nyolcadik duplázását hajtotta végre a csapatával az idei szezonban, a szerda esti, Villarreal elleni hazai bajnoki mérkőzés előtt megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját a média képviselői előtt. A tréner a bajnoki meccsen túl beszélt többek között Dembéléről, Arthurról, illetve Griezmannról is.

Mi a csapat célja a bajnoki cím után?

„Nem fogjuk szem elől téveszteni a győzelmi célunkat. Fent szeretnénk tartani a játékunk szintjét. Három mérkőzésünk maradt hátra a bajnokságból.”

Pihenteti a kulcsjátékosokat?

„Figyelembe véve, hogy mennyit játszottunk a szezonban, a fennmaradó három mérkőzés játékperceket adhat azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Olyan kezdőt fogok összeállítani, ami a lehető legversenyképesebb.”

Milyen a Villarreal?

„Nagyszerű szezont futnak.”

Hogyan értékeli ezt az idényt?

„Jó volt. Egy kemény kezdés után sokak várakozását fölülmúltuk. Igaz, volt egy szörnyű napunk Rómában, mely több sebet is ejtett bennünk, de általánosságban véve ez egy jó szezon volt.”

Nyomást helyeztek a játékvezetőre a félidőben?

„Ez, hogy beszélgettek a játékosok a játékvezetőkkel… Sok tapasztalatom van, sok mindent láttam sok csapattól a játékoskijáróban, és megerősíthetem, hogy e tekintetben egyetlen egy csapat sem emelheti fel a hangját… Nincs kétségem afelől, hogy a játékvezető őszintén hozta meg a döntéseit a mérkőzésen, amikor a Barcelona vagy a Real Madrid játékosai reklamáltak. Ahogyan megszoktuk a kritikát, a játékvezetők megszokták, hogy a játékosokkal beszélnek. Nem olvastam az újságokat, sem barcelonait, sem madridit. Nem tudok semmilyen kampányról Messi ellen. Nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget.”

Griezmannról

„Nem tudom, mennyire fontos az, hogy találkozott Cerezóval, az elnökkel. Griezmann nagyszerű játékos, kétségem sincs efelől. De nagyon óvatosnak kell lennünk, amikor olyan játékosokról beszélünk, akik nem tartoznak hozzánk. Tisztelnünk kell a riválisainkat, és ők döntőt fognak játszani. Meglátjuk a jövőben.”

Arthurról

„Ő egy nagyszerű játékos, és a klub egy ideje már követte őt. Tudjuk, hogy jó játékos, olyan profilú, aki alkalmazkodni tud a játékstílusunkhoz, szemmel tartjuk őt, mert fiatal és nagyszerű jövő előtt áll.”

Dembéléről

„Még csak most érkezett. Sokáig sérült volt, és nem könnyű a Barcelonában játszani. Sok dologra van szükséged. Hihetetlenül tehetséges, technikás, gyors, kibillenti a védelmet… sok pozitívuma van. De például a védekezésén sokat kell dolgoznia. Tudjuk, hogy fiatal, és nehéz volt a szezon. Reméljük, hogy a következő szezonban tovább fog fejlődni, ez a terv. Nagy reményeket fűzünk hozzá.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.